Kvæfjordkake / Verdens beste - Alle triksene for et perfekt resultat!

Kvæfjordkake er er Norsk klassiker og blir av mange kalt verdens beste.

Ingredienser

stor Kvefjordkake

Kakebunn

  • 180 gram hvetemel
  • 180 gram smør
  • 180 gram sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 ts Ekte vaniljesukker
  • 6 ss melk

Vaniljekremfyll

  • 4 stk eggeplommer
  • 3 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 90 gram sukker
  • 40 gram maisenna mel
  • 2 stk små vaniljestenger
  • 3 dl kremfløte

Italiensk marengs

  • 6 stk eggehvite
  • 50 gram sukker
  • 0,5 ts salt
  • 300 gram sukker til sirup
  • 1,5 dl vann

Pynt

  • skivede mandler
  • jordbær
  • bringebær
  • blåbær
Ingredienser

Dette er en deilig kake som består av kakebunn, sprø marengs og en deilig krem i midten. Her skal jeg vise deg triksene for et bedre resultat og en veldig god oppskrift.

Steg 1

Start med å lage kakebunnen. Pisk romtemperert smør og sukker i ca 5 minutter til det blir hvit og mer luftig. Tilsett en eggeplomme av gangen mens kjøkkenmaskinen pisker røren. Sikt inn de tørre råvarene og pisk litt til. Spe på med melken til den får en glatt og fin konsistens.

Dsc 0595
Dsc 0596

Steg 2

Dekk til langpanna med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Sett kaken i en forvarmet ovn på 180 grader. Sett formen midterst i ovnen og stek i 10 minutter. PÅ denne måten får kaken hevet seg litt og får litt skorpe før du skal tilsette marengsen.

Dsc 0600

Steg 3

Nå skal du lage den Italienske marengsen. Forskjellen fra en vanlig marengs er at du pisker inn kokende sirup i eggehvitene noe som gir en fyldigere og blankere marengs. Tilsett sukker og salt i en kjøkkenmaskin sammen med eggehvitene. Pisk i noen minutter til du får en fyldig og jevn marengs. Kok opp sukker og vann og la koke i 7 minutter til den tykner. Spe på med den varme sirupen rett i marengsen mens maskinen pisker. Pisk videre i 7-8 minutter så marengsen kjøler seg ned.

Dsc 0602
Dsc 0603

Steg 4

Fordel marengsen jevnt over den halvstekte kakebunnen og strø over mandler.

Dsc 0606
Dsc 0608

Steg 5

Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 15 minutter. Skru av ovnen og åpne ovnsdøren. La kaken stå å ettersteke i 10 minutter.

Steg 6

Fjern kakebunnen fra langpanna og la den kjøle seg helt ned på en rist eller kjøkkenbenken.

Dsc 0617

Steg 7

Nå skal du lage vaniljekremen. Start med å tilsette melk, fløte, sukker og vaniljestenger i en kjele. Varm opp til nesten kokepunktet og sil av væsken. Pisk sammen eggeplommer og maisenna. Tilsett den varme melkeblandingen i en tynn stråle i eggeblandingen mens du pisker. Når du har tilsatt all melken heller du blandingen tilbake i kjelen. Kok opp mens du rører. Vaniljekremen vil tykne når den nærmer seg kokepunktet. Skru av varmen og pisk kremen litt til.

Dsc 0611

Steg 8

Pisk kremfløten helt stiv og bland forsiktig sammen med den hjemmelagde vaniljekremen. Dette er fyllet smaker utrolig godt. Ikke kjøp ferdig vanlijekrem da det smaker mye bedre med hjemmelaget.

Steg 9

Del kaken forsiktig i 2 like deler

Steg 10

Start med å legge den første halvdelen på kakefatet du ønsker å servere kaken på med marengsen ned.

Dsc 0618

Steg 11

Smør utover vaniljekremfyllet.

Dsc 0619

Steg 12

Fjern bakepapiret og legg forsiktig den andre halvdelen oppå Kremen. Prøv å legge de helt jevnt oppå hverandre.

Dsc 0621

Pynt med friske jordbær, bringebær og blåbær. La kaken stå i kjøleskap frem til servering.

Nå kan servere denne nydelige kaken. Denne er ofte populær og jeg forstår hvorfor mange kaller denne kaken Verdens beste.

Dsc 0625