![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=5b974a1519929e4826d74b47f492b000 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=38be5c76f61c784f13e9630d2081c317 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b7b0270f28ea6ec5a3dd30c808d39a16 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=63ce29c3731f062b562246a25306cc56 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8602787a153af71baa2f597068fe5b0f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=93ef3623902fbdf47f32fc02d03430e9 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5917d97c6f6e1c00a0b3fab5f7f34f24 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=74ea2c7e6d03fabc687eb623b9b3b9d8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=898ac5f3b94187ec6dfd34ba193d4bea 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=497ab1ef1db6efed5a6057b239e5b5cb 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=69d6d2be17a6c126c1927488d93e72f7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8385793efa0b93b141d84099db750eea 1800w)
Kvæfjordkake / Verdens beste - Alle triksene for et perfekt resultat!
Kvæfjordkake er er Norsk klassiker og blir av mange kalt verdens beste.
Ingredienser
Kakebunn
- 180 gram hvetemel
- 180 gram smør
- 180 gram sukker
- 6 stk eggeplommer
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 3 ts Ekte vaniljesukker
- 6 ss melk
Vaniljekremfyll
- 4 stk eggeplommer
- 3 dl melk
- 2 dl fløte
- 90 gram sukker
- 40 gram maisenna mel
- 2 stk små vaniljestenger
- 3 dl kremfløte
Italiensk marengs
- 6 stk eggehvite
- 50 gram sukker
- 0,5 ts salt
- 300 gram sukker til sirup
- 1,5 dl vann
Pynt
- skivede mandler
- jordbær
- bringebær
- blåbær
Dette er en deilig kake som består av kakebunn, sprø marengs og en deilig krem i midten. Her skal jeg vise deg triksene for et bedre resultat og en veldig god oppskrift.
Steg 1
Start med å lage kakebunnen. Pisk romtemperert smør og sukker i ca 5 minutter til det blir hvit og mer luftig. Tilsett en eggeplomme av gangen mens kjøkkenmaskinen pisker røren. Sikt inn de tørre råvarene og pisk litt til. Spe på med melken til den får en glatt og fin konsistens.
![Dsc 0595](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0595.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3f3f042c9e7e2bdcdac38904d89e09b6)
![Dsc 0596](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0596.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc21fae136fb32be58070c77536d0a5a)
Steg 2
Dekk til langpanna med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Sett kaken i en forvarmet ovn på 180 grader. Sett formen midterst i ovnen og stek i 10 minutter. PÅ denne måten får kaken hevet seg litt og får litt skorpe før du skal tilsette marengsen.
![Dsc 0600](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0600.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=798b7bc80d22eca339a49829ebf03557)
Steg 3
Nå skal du lage den Italienske marengsen. Forskjellen fra en vanlig marengs er at du pisker inn kokende sirup i eggehvitene noe som gir en fyldigere og blankere marengs. Tilsett sukker og salt i en kjøkkenmaskin sammen med eggehvitene. Pisk i noen minutter til du får en fyldig og jevn marengs. Kok opp sukker og vann og la koke i 7 minutter til den tykner. Spe på med den varme sirupen rett i marengsen mens maskinen pisker. Pisk videre i 7-8 minutter så marengsen kjøler seg ned.
![Dsc 0602](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0602.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b4a373d4eace713607e0298c36c81f64)
![Dsc 0603](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0603.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=815ab2f72a69c352475f5568f1f4b3be)
Steg 4
Fordel marengsen jevnt over den halvstekte kakebunnen og strø over mandler.
![Dsc 0606](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0606.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c44f10beecddbde19461b515d3013b2a)
![Dsc 0608](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0608.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b462aa0b93c7a57e3dd6313154962367)
Steg 5
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 15 minutter. Skru av ovnen og åpne ovnsdøren. La kaken stå å ettersteke i 10 minutter.
Steg 6
Fjern kakebunnen fra langpanna og la den kjøle seg helt ned på en rist eller kjøkkenbenken.
![Dsc 0617](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0617.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=45069ac5b0c1d6c86183a9339af2b8d2)
Steg 7
Nå skal du lage vaniljekremen. Start med å tilsette melk, fløte, sukker og vaniljestenger i en kjele. Varm opp til nesten kokepunktet og sil av væsken. Pisk sammen eggeplommer og maisenna. Tilsett den varme melkeblandingen i en tynn stråle i eggeblandingen mens du pisker. Når du har tilsatt all melken heller du blandingen tilbake i kjelen. Kok opp mens du rører. Vaniljekremen vil tykne når den nærmer seg kokepunktet. Skru av varmen og pisk kremen litt til.
![Dsc 0611](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0611.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=adc8022566f6c3b773d0dd8b0095a475)
Steg 8
Pisk kremfløten helt stiv og bland forsiktig sammen med den hjemmelagde vaniljekremen. Dette er fyllet smaker utrolig godt. Ikke kjøp ferdig vanlijekrem da det smaker mye bedre med hjemmelaget.
Steg 9
Del kaken forsiktig i 2 like deler
Steg 10
Start med å legge den første halvdelen på kakefatet du ønsker å servere kaken på med marengsen ned.
![Dsc 0618](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0618.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1143a38dc9c93935d07aa34a2d235218)
Steg 11
Smør utover vaniljekremfyllet.
![Dsc 0619](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0619.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cbe1cb96f8cc4a3956b53bc8cbeb59d6)
Steg 12
Fjern bakepapiret og legg forsiktig den andre halvdelen oppå Kremen. Prøv å legge de helt jevnt oppå hverandre.
![Dsc 0621](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0621.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ac2fae47d67611e85d0512f68325c43c)
Pynt med friske jordbær, bringebær og blåbær. La kaken stå i kjøleskap frem til servering.
Nå kan servere denne nydelige kaken. Denne er ofte populær og jeg forstår hvorfor mange kaller denne kaken Verdens beste.
![Dsc 0625](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9f071d830cd018616553759936e95ab2)