Kylling Ballotine - Magisk gode og saftige kyllinglår

Kyllinglårene på denne måten blir de helt fantastiske!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllinglår
  • 1 stk kyllingbryst
  • 2 dl kremfløte
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ts cayenne pepper
  • salt og pepper
  • plastfolie til å rulle kyllingen.
Ingredienser

Kyllinglår er veldig billige å kjøpe, de har en utrolig god smak og tilbereder du kyllinglårene på denne måten blir de helt fantastiske! De blir ekstremt saftige og elskes av både store og små. Denne klassiske franske tilberedningsmetoden ble laget for forvandle de rimeligere delene av kyllingen til et gourmet måltid. Lag 1 kyllinglår pr person. Da har du rikelig med mat, men dette smaker så godt at det er bra å ha litt ekstra.

Steg 1

Start med å bene ut kyllinglårene. Måten du gjør dette på er å forsiktig skjære med en skarp kniv rett på benet inne i lårene. Vær forsiktig så du ikke ødelegger skinnet. Skjær med en kniv på begge sider av beinet og på undersiden så det løsner helt fra kjøttet. Ta vare på bena disse er perfekte til å lage en kyllingkraft til sausen.

Ballotine 8
Ballotine 7

Steg 2

Legg de kyllinglårene til side og nå skal vi lage i stand kyllingfarsen som du skal fylle kyllinglårene med. Start med å kutte kyllingbrystet i ganske like biter og sett i kjøleskapet. Når man lager farse er det veldig viktig at kyllingkjøttet er iskaldt, hvis ikke er det lettere at farsen sprekker. Finkutt fersk persille og hvitløk, finn frem krydderne og fløten. Da er du klar til å lage kyllingfarse.

Ballotine 6
Ballotine 5

Steg 3

Putt i kalde kyllingbryst bitene i en blender eller kjøkkenmaskin med skarpe blader og kjør noen få sekunder til kyllingbitene er most. Tilsett urter og krydder og sett maskinen på et rolig tempo. Hell i fløten i en tynn stråle. Konsistensen skal være ca som en medisterdeig. Når alle varene er blandet i kyllingen stopper du og tar farsen over i en bolle som settes i kjøleskapet.

Ballotine 3
Ballotine 4

Steg 4

Nå kommer den morsomme jobben med å fylle lårene. Finn frem en fjøl eller legg 3-4 lag med plastfolie på rett på benken. Grunnen til at jeg legger flere lag er fordi kyllingen skal trekkes i plastfolien etterpå. Legg kyllinglåret med skinnet ned mot plasten og legg på godt med farse i midten. Rull sammen kyllinglåret med plasten utenpå. Knyt endene med en liten hyssing.

Ballotine 2
Ballotine 1

Steg 5

Nå er kyllingen klar til å behandles. De skal ikke koke, men trekke på ca 64 grader. Bruk en kjele med termostat eller hvis du er heldig still inn sousvide maskinen på 64 grader og la de ligge i ca 2 timer. Nå er det bare å la de avkjøle seg og så kan de legges på grillen eller i stekepannen for å brune utsiden rett før servering. Skjær de opp i pene skiver med en skarp kniv og server! Jeg lagde kyllingkraft av avskjæret + beina og lagde en deilig kyllingsaus. Server med poteter, ris eller hva du ønsker. Så saftig har du aldri smakt kyllinglår! Det kan jeg garantere. Lykke til hilsen Gladkokken.

Ballotine Front