Kylling i kokosmelk - En middag på under 15 minutter.

Dette er en enkel og veldig god middag som passer ypperlig på dager med dårlig tid.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk søtpaprika
  • salt og pepper
  • olje til steking

Kokosmelk saus

  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 ss maisenna mel
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chilipure
  • 1 stk lime (kun saften)
  • salt og pepper
Ingredienser

Det å blande ferdig sausen i en bolle er et smart triks for raske middager. Kutt kyllingen og grønnsakene i tynne strimler så det stekes og kokes raskere. Dette er en middag som tar veldig kort tid å lage. Jeg synes det er best med ris til denne retten.

Steg 1

Start med å sette på tilbehøret. Jeg pleier å servere ris til denne retten, men er også godt med pasta eller poteter. Siden tilbehøret tar lengst tid er det smart å starte med dette.

Steg 2

Kutt kyllingbrystene i tynne skiver og sett en kjele på høy varme. Legg litt olje i kjelen. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i kjelen. Stek i noen minutter og rør rundt av og til.

Dsc 0704 2

Steg 3

Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle eller litermålet. Rør godt rundt og hell rett over kyllingen.

Dsc 0707 2
Dsc 0708 3

Steg 4

La sausen koke i noen minutter og retten er straks klar. Smak til sausen med salt, pepper og limesaft. Finkutt grønnsakene i tynne strimler og legg i kjelen med resten.

Dsc 0709 3

Steg 5

La retten koke i 5 minutter med grønnsakene og middagen er klar. Server gjerne sammen med ris og pynt med litt friske urter. Dette er en veldig enkel og god hverdagsmiddag. Lykke til.

Dsc 0732 2
Dsc 0722 2