Kylling i kokosmelk - En middag på under 15 minutter.
Dette er en enkel og veldig god middag som passer ypperlig på dager med dårlig tid.
Ingredienser
- 4 stk kyllingbryst
- 2 stk gulrot
- 1 stk søtpaprika
- salt og pepper
- olje til steking
Kokosmelk saus
- 4 dl kokosmelk
- 6 dl kyllingkraft
- 3 ss maisenna mel
- 2 ss soyasaus
- 1 ss chilipure
- 1 stk lime (kun saften)
- salt og pepper
Det å blande ferdig sausen i en bolle er et smart triks for raske middager. Kutt kyllingen og grønnsakene i tynne strimler så det stekes og kokes raskere. Dette er en middag som tar veldig kort tid å lage. Jeg synes det er best med ris til denne retten.
Steg 1
Start med å sette på tilbehøret. Jeg pleier å servere ris til denne retten, men er også godt med pasta eller poteter. Siden tilbehøret tar lengst tid er det smart å starte med dette.
Steg 2
Kutt kyllingbrystene i tynne skiver og sett en kjele på høy varme. Legg litt olje i kjelen. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i kjelen. Stek i noen minutter og rør rundt av og til.
Steg 3
Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle eller litermålet. Rør godt rundt og hell rett over kyllingen.
Steg 4
La sausen koke i noen minutter og retten er straks klar. Smak til sausen med salt, pepper og limesaft. Finkutt grønnsakene i tynne strimler og legg i kjelen med resten.
Steg 5
La retten koke i 5 minutter med grønnsakene og middagen er klar. Server gjerne sammen med ris og pynt med litt friske urter. Dette er en veldig enkel og god hverdagsmiddag. Lykke til.