Dette er lettere, raskere og langt bedre enn posemat!

Ingredienser

porsjoner

Saus

  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 ss maisennamel
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ts red curry paste

Gryte

  • 800 gram kyllingfilet i strimler.
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk søtpaprika
  • 2 stk rød chili uten frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • olje til steking.
Ingredienser

En kyllinggryte er supert for store og små. Denne smarte metoden med å blande alt væske sammen først gjør det veldig enkelt. Da er det bare å raskt steke kylling, helle over grønnsaker og væske. Etter 20 minutter er retten klar! Jeg har også laget en video for å vise hvor enkel denne retten er å lage.

Steg 1

Start med å finne frem en bolle og en kjele. I bollen heller du først fløten og pisker inn maisenna. Dette fungerer som jevner når væsken koker. Hell i resten av ingrediensene og rør sammen. Dette kan også gjøres ferdig på morgenen eller dagen før. Ta plast over sausen og oppbevar i kjøleskap frem til du skal lage maten.

Dsc 0282 2

Steg 2

Hell olje i kjelen og hell i blandingen av hvitløk, chili og ingefær. Stek i noen sekunder før du tilsetter kyllingen. Rør rund og stek i et par minutter før du tilsetter grønnsaker og sausen.

Dsc 0285 5
Dsc 0288 3

Steg 3

La sausen småkoke i 20 minutter, smak til med salt, pepper og litt limejuice. Nå er kyllinggryte klar for servering. Enkelt, raskt og veldig godt! Server gjerne sammen med ris.

Dsc 0298 Kopi