Kyllinggryte - Passer til både hverdag og fest!
Dette er lettere, raskere og langt bedre enn posemat!
Ingredienser
Saus
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl kokosmelk
- 5 dl kyllingkraft
- 2 ss maisennamel
- 1 ss soyasaus
- 3 ts red curry paste
Gryte
- 800 gram kyllingfilet i strimler.
- 4 stk gulrot
- 2 stk søtpaprika
- 2 stk rød chili uten frø
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- olje til steking.
En kyllinggryte er supert for store og små. Denne smarte metoden med å blande alt væske sammen først gjør det veldig enkelt. Da er det bare å raskt steke kylling, helle over grønnsaker og væske. Etter 20 minutter er retten klar! Jeg har også laget en video for å vise hvor enkel denne retten er å lage.
Steg 1
Start med å finne frem en bolle og en kjele. I bollen heller du først fløten og pisker inn maisenna. Dette fungerer som jevner når væsken koker. Hell i resten av ingrediensene og rør sammen. Dette kan også gjøres ferdig på morgenen eller dagen før. Ta plast over sausen og oppbevar i kjøleskap frem til du skal lage maten.
Steg 2
Hell olje i kjelen og hell i blandingen av hvitløk, chili og ingefær. Stek i noen sekunder før du tilsetter kyllingen. Rør rund og stek i et par minutter før du tilsetter grønnsaker og sausen.
Steg 3
La sausen småkoke i 20 minutter, smak til med salt, pepper og litt limejuice. Nå er kyllinggryte klar for servering. Enkelt, raskt og veldig godt! Server gjerne sammen med ris.