Kyllingkraft er den kraften jeg bruker mest!
Ingredienser
- 2 kg kyllingvinger naturel
- 4 ss Viking Melkepulver
- 2 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk laurbærblad
- salt og pepper
En god kraft er nøkkelen for å endre god mat til fantastisk mat. Det finnes enklere alternativer som buljongterninger og fond, men ingenting kan måle seg med å lage ordentlig kraft. Denne metoden ble presentert av en av verdens beste kokker, Heston Blumenthal. Jeg har gjort dette flere ganger og det er veldig enkelt. Resultatet blir fantastisk kyllingkraft.
Hell den ferdige kraften i isterningposer, fryseposer eller små bokser. Hvis du tar deg tid til dette blir det veldig enkelt å lage god mat fremover. Kyllingvinger er perfekte for å lage kraft. De inneholder bein, kjøtt, fett og skinn og er så billige at du kan med god samvittighet kaste dem etterpå.
Steg 1
Tin kyllingvingene og legg på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olje, salt og pepper.
Steg 2
Tilsett Viking melkepulver i en sil og sikt melkepulveret over kyllingvingene. Dette gjør at vingene får en tykkere skorpe med mer smak.
Steg 3
Stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter og snu gjerne kyllingvingene etter ca halv tid. Det er viktig at de blir skikkelig brunet, for det er der smaken sitter.
Steg 4
Finn frem en stor kjele og tilsett litt olje. Start med å steke løken i en helt tørr panne til den får en mørk side, men ikke brent. Dette gir en deilig smak og fin farge. Tilsett så gulrøtter, løk, hvitløk og laurbærblad
Steg 5
Hell i alle de brunede kyllingvingene og hell på med vann så det dekker kyllingen. Legg i noen hele pepperkorn og et laurbærblad. La putre/småkoke i to timer. Sil av all kraften og kjøl ned.