Kyllingnuggets med grønnsaker og dipp - Godt for store og små
Kyllingnuggets er veldig godt når du lager de selv. Jeg bruker kyllingbryst og ruller de i Cornflakes før jeg steker dem
Ingredienser
Kyllingnuggets
- 3 stk kyllingbryst
- 1 stk egg
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 dl griljermel
- 1 ts oregano
Til panering
- 2 stk egg
- 2 ss melk
- salt og pepper
- maisenna mel
- cornflakes
Bakte grønnsaker
- 1 pakke småpoteter
- 1 stk liten blomkål
- 4 stk gulrot
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Spicy tomatdipp
- 3 dl ketchup
- 1 ss honning
- 1 ts worchester sauce
- 1 ts sterk chilisaus
- salt og pepper
Dette er en populær middag for både store og små. Kyllingnuggets er en mye solgt rett, men dessverre er de fleste fra fastfoodkjeder. Jeg vet ikke hvor mye kylling de faktisk har i sine nuggets, men jeg bruker kun kyllingbryst som krydres for å få den beste smaken. Middagen er lett å lage og det er en super rett å la barna være med å lage. En en litt spicy ketchup dipp passer ypperlig både til kylling og grønnsakene.
Steg 1
Jeg starter med grønnsakene siden de tar lengst tid. Legg småpoteter, gulrot i biter og blomkål i biter i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt og pepper og bland godt sammen. Stek på varmluft 180 grader til de er møre og gode.
Steg 2
Kutt kyllingbrystene i grove biter og legg i en kjøkkenmaskin. Hell på saltet og kjør til det blir en seig masse.
Steg 3
Tilsett egg, griljermel og krydder og bland igjen. Dette blir en fast farse som er lett å forme.
Steg 4
Bruk en våt skje og form nuggetsene med hånden og skje. Det er greit at det har en ganske lik størrelse. Dette gjør at de steker jevnt. Legg de ferdige bollene over på en tallerken.
Steg 5
Finn frem en bolle med maisennamel, en bolle med eggemiksen og en med knust Cornflakes
Steg 6
Rull bollene først i maisenna og rist av. Dypp dem i eggeblandingen og pass på at hele er dekt med egg. La eggeblandingen renne litt av før du legger de over i den knuste cornflakes`n. Legg de ferdige kyllingnuggetsene over på et fat/tallerken.
Steg 7
Finn frem en stekepanne og tilsett litt nøytral olje og 1 ss smør. Stek kyllingen på medium varme til de har fått en gylden og fin farge på begge sider. Hvis du ønsker å forberede deg til morgendagens middag kan dette gjøres dagen før og du trenger kun å varme de opp i ovn neste dag. Legg de ferdig stekte nuggetsene over på en ildfast form eller server med en gang. Jeg lar de steke sammen med potetene de siste 5-6 minuttene så de er rykende varme ved servering.
Steg 8
Bland sammen ingrediensene i den spicy tomatdippen og bland godt sammen. Hell gjerne over i en liten bolle til hver. Da er det lov å dobbeldippe og du slipper "gris" i dippen.
Steg 9
Server rykende varme nuggets sammen med de stekte grønnsakene og dipp! Kos deg og nyt en deilig middag. Lykke til.