![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=00e5a94ae9ba76629c885c480e02bc05 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=affc7a428ee89e7e417a2d095fc9d0d8 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=30f31aa85dae648b616362c4b0a8f3d2 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=ac044f50181835d5da64952940385aef 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0a4a56a7d97388d2f50ba92a3296055c 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=f784a48cff682ed45a737001d4dd549a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9bf83b71fb9e8b096330ed9636869dc8 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ef1bc3db267e5dcf277af109e93874de 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2c3be59e3e12ebd792ecbb24552decf0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=53932b4af4beec28f9d0c6536c25bb6b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=0f0d201c66b4c8bb7fe2ce28f3178cb7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a35213ea2c1529526f08ea22d250a85a 1800w)
Kyllingnuggets med grønnsaker og dipp - Godt for store og små
Kyllingnuggets er veldig godt når du lager de selv. Jeg bruker kyllingbryst og ruller de i Cornflakes før jeg steker dem
Ingredienser
Kyllingnuggets
- 3 stk kyllingbryst
- 1 stk egg
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 dl griljermel
- 1 ts oregano
Til panering
- 2 stk egg
- 2 ss melk
- salt og pepper
- maisenna mel
- cornflakes
Bakte grønnsaker
- 1 pakke småpoteter
- 1 stk liten blomkål
- 4 stk gulrot
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Spicy tomatdipp
- 3 dl ketchup
- 1 ss honning
- 1 ts worchester sauce
- 1 ts sterk chilisaus
- salt og pepper
Dette er en populær middag for både store og små. Kyllingnuggets er en mye solgt rett, men dessverre er de fleste fra fastfoodkjeder. Jeg vet ikke hvor mye kylling de faktisk har i sine nuggets, men jeg bruker kun kyllingbryst som krydres for å få den beste smaken. Middagen er lett å lage og det er en super rett å la barna være med å lage. En en litt spicy ketchup dipp passer ypperlig både til kylling og grønnsakene.
Steg 1
Jeg starter med grønnsakene siden de tar lengst tid. Legg småpoteter, gulrot i biter og blomkål i biter i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt og pepper og bland godt sammen. Stek på varmluft 180 grader til de er møre og gode.
![Dsc 0865](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0865.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ae3cd851dd1e5dbee9c8dbfed9b0c97a)
Steg 2
Kutt kyllingbrystene i grove biter og legg i en kjøkkenmaskin. Hell på saltet og kjør til det blir en seig masse.
![Dsc 0844 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0844-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=29e2999153a895dc90207513518e798a)
![Dsc 0845 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0845-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ff3278dab9971bf98f735481791d81f7)
![Dsc 0846](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0846.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c5aab5d2c2702c413664b668d74331a9)
Steg 3
Tilsett egg, griljermel og krydder og bland igjen. Dette blir en fast farse som er lett å forme.
![Dsc 0848 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0848-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dcb79798bc10100ed921bf4c2030b83d)
![Dsc 0849](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0849.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e3481726078024405212e4dc6a72241)
Steg 4
Bruk en våt skje og form nuggetsene med hånden og skje. Det er greit at det har en ganske lik størrelse. Dette gjør at de steker jevnt. Legg de ferdige bollene over på en tallerken.
![Dsc 0851 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0851-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=60a906235243f14c144876009c50fd13)
Steg 5
Finn frem en bolle med maisennamel, en bolle med eggemiksen og en med knust Cornflakes
![Dsc 0854 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de328701e7e981ec777c443195629d33)
Steg 6
Rull bollene først i maisenna og rist av. Dypp dem i eggeblandingen og pass på at hele er dekt med egg. La eggeblandingen renne litt av før du legger de over i den knuste cornflakes`n. Legg de ferdige kyllingnuggetsene over på et fat/tallerken.
![Dsc 0858 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0858-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3d71c766b432fc30534d256662cd05be)
Steg 7
Finn frem en stekepanne og tilsett litt nøytral olje og 1 ss smør. Stek kyllingen på medium varme til de har fått en gylden og fin farge på begge sider. Hvis du ønsker å forberede deg til morgendagens middag kan dette gjøres dagen før og du trenger kun å varme de opp i ovn neste dag. Legg de ferdig stekte nuggetsene over på en ildfast form eller server med en gang. Jeg lar de steke sammen med potetene de siste 5-6 minuttene så de er rykende varme ved servering.
![Dsc 0861 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0861-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=126159c7c93d414a84b4b7d92f023ee4)
Steg 8
Bland sammen ingrediensene i den spicy tomatdippen og bland godt sammen. Hell gjerne over i en liten bolle til hver. Da er det lov å dobbeldippe og du slipper "gris" i dippen.
![Dsc 0873](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0873.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e801e824971d6f17f67a3f05cd0ebf3f)
Steg 9
Server rykende varme nuggets sammen med de stekte grønnsakene og dipp! Kos deg og nyt en deilig middag. Lykke til.
![Dsc 0888](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b898bbc24501ebd67d028dcb9507952f)