"Flammekyssene" når fettet treffer grillkullet skaper magi.
Ingredienser
- 1,2 kg lammecarré
- 3 ss Gresk krydderblanding /salt og pepper
- solsikkeolje
- Litt fersk timian
Gresk krydderblanding (et stort glass)
- 3 ss salt
- 2 ss hel sort pepper
- 2 ss tørket oregano
- 2 ss tørket timian
- 2 ss sennepsfrø
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss hvitløkpulver
- 2 ts cayennepepper
- 2 ts chiliflakes
- 2 ts sellerisalt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 1 ts sitronsyre
- 0,3 ts malt nellik
Dette er noe av det beste jeg kan få servert. Herlige skiver av lammecarré krydret og grillet over direkte varme for perfekt stekeskorpe. I denne oppskriften bruker jeg en tørrmarinade/krydderblanding. Jeg lar kjøttet stå med dette noen timer i kjøleskap så smakene trekker seg godt inn i kjøttet. Krydderet er også med på å lage smaken på stekeskorpen. Denne oppskriften fungerer også med salt og pepper, men den greske krydderblandingen sammen med lam er så godt!
Steg 1
For å forberede kjøttet starter jeg med å trimme av sener og litt av fettet fra lammecarréne. Skjær kjøttet langs beinet i jevne pene skiver.
Steg 2
Smør kjøttet inn med nøytral olje og krydre rikelig med gresk krydderblanding. Pass på at alt av kjøttet blir dekket av krydderet. Legg kjøttet på en rist og sett i kjøleskap for minimum 1 time. Kjøttet kan gjerne stå noen timer da krydderet trekker seg inn kjøttet og gir en god smak. Overflaten til kjøttet "tørker" litt ut og gir en enda bedre skorpe når det grilles. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal grille.
Steg 3
Du kan bruke gass eller kull, men til denne retten foretrekker jeg kullgrillen. Det gir en enda høyere temperatur og når fettet fra kjøttet drypper ned på det glødende kullet oppstår det små flammer som kysser kjøttet og skaper magi. Dette kalles "flammekyss". Det er viktig at du har en direkte og indirekte sone på grillen. Det vil si at du kun putter kull under en del av grillen. Dette gir en ekstrem varm sone og en kaldere.
Steg 4
Rett før grilling tar jeg alufolie på tuppen av beina. Dette er ikke nødvendig, men gjør at beina ikke brenner seg og ser penere ut ved servering. Start med å grille 1-2 minutter på direkte varme og flytt over til indirekte varme. Grill ferdig på indirekte varme til du når en kjernetemperatur på 56 grader.
Steg 5
Når kjøttet er ferdig legger du det over på et fat og strør over litt flaksalt og finhakket fersk timian. Dette er så utrolig godt og noe av det beste du kan servere fra grillen. Lykke til.