Lammelår på grillen - Rotisseri gir det aller beste resultatet!

Fylt med herlige smaker og grillet til perfeksjon!

Ingredienser

helt lammelår

Fyll til Lammelår

  • 8 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 håndfull fersk rosmarin
  • 1 dl olivenolje

Utstyr du trenger til denne oppskriften

  • Grill
  • Rotisseri
  • Mathyssing
  • plastfolie
  • Aluform
  • stavmikser
  • termostat
Ingredienser

Denne gangen kjøpte jeg et helt lammlår og tok ut beina for så å fylle med herlige smaker som passer perfekt til lam. Snitt masse kutt i kjøttet så man får fylt inn smakene i størst mulig del av kjøttet. Rull sammen tett og bind sammen. Dekk stramt inn i plast og legg i kjøleskapet for å marinere i et døgn før vi flytter lammelåret over til grillen hvor det skal få grille seg til perfeksjon på et rotisseri.

Steg 1

Du kan enten kjøpe utbenet lammelår eller et helt lår. Jeg kjøpte et helt og skjærte ut benet. Så skjærer jeg masse store ruter i kjøttet for å få mest mulig smak ned i kjøttet.

Lammelar
Lammelar 2

Steg 2

Putt alle ingrediensene til "fyllet" i en blende og kjør til en jevn masse. Spre dette godt over hele kjøttet og gni det godt inn.

Lammelar 3
Lammelar 5

Steg 3

Rull lammelåret tett sammen og pass på at skinnet ligger på utsiden av rullen. Bind godt med mathyssing og rull tett inn i plastfolie. La kjøttet ligge i kjøleskapet minimum 6 timer, men gjerne over natten. Dette gir ekstra mye smak!

Lammelar 11
Lammelar 7

Steg 4

Klipp av plasten og stikk lammelåret på rotisseriet. Press sammen og stram skruene som presser og holder kjøttet tett sammen. Fjern grillristene under der kjøttet skal grille og sett i en aluform. Denne tar imot fettet som renner ned under grilling.

Lammelar 10

Steg 5

Hvordan grille et lammelår til perfeksjon? Et rotisseri er magisk og beveger kjøttet rundt hele tiden. Dette gjør kjøttet ekstra saftig, kjøttet grilles jevnere og en grillskorpe som er helt fantastisk! Tid gjør kjøttet mer saftig. Jeg anbefaler å grille på indirekte varme på ca 100-120 grader i starten. Sjekk temperaturen underveis og når kjøttet nærmer seg 65 grader så skrur jeg opp til maks temperatur den siste tiden. Da får du en perfekt stekeskorpe. Hvilken kjernetemperatur du velger avgjør hvor rosa eller gjennomstekt kjøttet er. 65 grader er rosa, når du går over 70 grader er den saftig, men nærmer seg gjennomstekt. På lammelår synes jeg dette er best! Ta kjøttet av grillen og la hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.

Lammelar 8
Lammelar 12