Lammesadel - Her får du både ytrefilet og indrefilet.
Lammesadel er et flott stykket av lammet. Det er fra nederst på ryggen og du får med både ytrefilet og indrefilet av lam.
Ingredienser
- lammesadel
- stk rød chili uten frø
- 8 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- nøytral olje
- rosmarin
- salt og pepper
- saus
Sausen
- 3 stk små tomat
- 1 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 1 stk stangselleri
Jeg gir lammet god tid i ovnen for å få det perfekt mørt og saftig. Dette er et stykke som må behandles med varsomhet. Det blir ikke veldig godt hvis du oversteker denne delen av lammet. Jeg skal vise deg en sikker metode for et perfekt resultat.
Steg 1
Start med å finne frem en stor ildfast form og kutt opp løk, gulrot, fennikel, stangselleri og tomat i grove biter. legg i formen sammen med smør, hvitvin og vann.
Steg 2
Finn frem en blender og kjør rosmarin, hvitløk og chili sammen med litt olje til en jevn og fin dressing. Gni dette over hele kjøttet og legg deretter lammesadelen i formen sammen med grønnsakene.
Steg 3
Jeg fyrer ovnen opp til 200 grader. Når ovnen er varm nok setter jeg inn formen.
Steg 4
Etter 10 minutter åpner jeg ovnsdøren så varmen slipper ut og stiller ovnen på 62 grader. Dette er ytrefilet og indrefilet av lam, så jeg synes dette er perfekt kjernetemperatur (Det er ganske rosa) bruk 65 grader hvis du ønsker et mer medium stekt resultat. Stek i minimum 6 timer, men det gjør ikke noe hvis den blir stående litt lenger. Når det nærmer seg servering tar jeg formen ut av ovnen og tar ut kjøttet. La det hvile i minst 30 minutter før du gjør noe mer. Grønnsaken i formen heller jeg i en kjele og koker videre til saus.
Steg 5
Skjær forsiktig av ytrefiletene som ligger langs ryggbeinet. Følg beinet nedover så du får ut hele fileten.
Steg 6
Deretter snur du sadelen og skjærer ut indrefiletene. Rett før servering gir jeg de en rask runde på høy varme i stekepanna eller på grillen.
Steg 7