![](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0b3d8b28f3eeeb7d52447908465a9948 700w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=521a71de096a08e8e87e174ba33f14d5 800w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=22c7c254bdf5f5bb99b1ec868d86b0c7 900w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=927bf5cc903776d58c87f5b14cdb26b4 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d8f3dd154dbfa88195cfbf9774c0ce97 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=9f684c66c5537110b1e35c8f08f11bf5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=065f3b02353cd27bd1168426b88d19ef 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d74bea44767487f9cf35119327d6a586 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7c7e35d7106f92d0c6f319b059f86588 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=5cf261da007f24f84af558f650e47f38 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=eec31a851685e4f582bb76f96b4026eb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=80ab73e5aa044fc130bdaecb72fe7548 1800w)
Lammesadel - Her får du både ytrefilet og indrefilet.
Lammesadel er et flott stykket av lammet. Det er fra nederst på ryggen og du får med både ytrefilet og indrefilet av lam.
Ingredienser
- lammesadel
- stk rød chili uten frø
- 8 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- nøytral olje
- rosmarin
- salt og pepper
- saus
Sausen
- 3 stk små tomat
- 1 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 1 stk stangselleri
Jeg gir lammet god tid i ovnen for å få det perfekt mørt og saftig. Dette er et stykke som må behandles med varsomhet. Det blir ikke veldig godt hvis du oversteker denne delen av lammet. Jeg skal vise deg en sikker metode for et perfekt resultat.
![Lammesadel 1](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7b0f6972d4166bb3a7e7fb125c6b373d)
Steg 1
Start med å finne frem en stor ildfast form og kutt opp løk, gulrot, fennikel, stangselleri og tomat i grove biter. legg i formen sammen med smør, hvitvin og vann.
![Lammesadel 3](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=78a585fbc807b35bc21f8e5390cd31ca)
Steg 2
Finn frem en blender og kjør rosmarin, hvitløk og chili sammen med litt olje til en jevn og fin dressing. Gni dette over hele kjøttet og legg deretter lammesadelen i formen sammen med grønnsakene.
![Lammesadel 2](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=deaebdce237a491dcfe0786cdaddf4ab)
Steg 3
Jeg fyrer ovnen opp til 200 grader. Når ovnen er varm nok setter jeg inn formen.
![Lammesadel 4](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e33165f43106ae682c642d74ffbb6167)
Steg 4
Etter 10 minutter åpner jeg ovnsdøren så varmen slipper ut og stiller ovnen på 62 grader. Dette er ytrefilet og indrefilet av lam, så jeg synes dette er perfekt kjernetemperatur (Det er ganske rosa) bruk 65 grader hvis du ønsker et mer medium stekt resultat. Stek i minimum 6 timer, men det gjør ikke noe hvis den blir stående litt lenger. Når det nærmer seg servering tar jeg formen ut av ovnen og tar ut kjøttet. La det hvile i minst 30 minutter før du gjør noe mer. Grønnsaken i formen heller jeg i en kjele og koker videre til saus.
Steg 5
Skjær forsiktig av ytrefiletene som ligger langs ryggbeinet. Følg beinet nedover så du får ut hele fileten.
![Lammesadel 5](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7e4cd3ec0002d4c123a497088dd11cd5)
Steg 6
Deretter snur du sadelen og skjærer ut indrefiletene. Rett før servering gir jeg de en rask runde på høy varme i stekepanna eller på grillen.
![Lammesadel 7](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6061462ff368849ecfa8a337ca2bd619)
Steg 7
![Lammesadel 8](https://gladkokken.imgix.net/Lammesadel-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b919b782ef1d881653be6b4ac8432c15)