Kanskje verdens beste løkringer!!
Ingredienser
Løkringer
- 6 stk løk
- 1 stk tempurarøre (se oppskrift under)
- 2 dl hvetemel
- 4 dl panko / brødkrum / griljermel
- frityrolje
Krydret tempura røre.
- 2 dl hvetemel
- 2 dl maisenna maismel
- 1 ss bakepulver
- 1 ss salt
- 1 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkpulver
- 0,5 ss cayennepepper
- 4 dl farris / vann med kullsyre
Løkringer dipp
- 3 ss majones
- 1 ss ketchup
- 1 ss dijon sennep
- 1 ts chilisaus
- salt og pepper
Deilige sprø løkringer smaker fantastisk godt! Dette passer ypperlig som snacks eller som tilbehør til grillmat, burgere ++ Jeg har brukt mye tid på å perfeksjonere røren for å lage perfekte løkringer. Den krydrede tempura røren, panko og riktig temperatur gir et perfekt resultat. En deilig klassisk dipp for å dyppe løkringene i.
Steg 1
Start med å lage tempurarøren. Bland sammen alt det tørre og hell på litt og litt kullsyrevann. Rør godt sammen til en jevn røre uten klumper. Juster med litt av vannet så du får en "vaffelrøre" konsistens.
Steg 2
Ta skallet av løken og skjær av endene. Kutt løken i skiver på ca 1 cm. Skill lagene fra hverandre. Når jeg lager løkringer bruker jeg kun de største tingene. Resten av løken kan du spare til en annen rett.
Steg 3
Finn frem en kjele eller frityr og hell i frityrolje. Varm opp til 180 grader. Nå kan du gjøre i stand til fritering. Finn frem en skål med hvetemel, tempurarøren og panko/brødkrum.
Steg 4
Så lager jeg dressingen. Hell alle ingrediensene i en bolle. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Hvis du liker spicy dipp kan du ta i mere "hotsauce" chilisaus.
Steg 5
Dypp først løkringene i hvetemelet og rist av. Dette er for at tempurarøren skal feste seg ordentlig.
Steg 6
Legg deretter løken i tempurarøren så hele løkskiven er dekket med røre. La renne av seg et par sekunder før du legger den i panko/brødkrum. Dekk løkskiven og legg rett i frityren.
Steg 7
Friter i 2-3 minutter til de blir gyldenbrune. Jeg snur dem etter ca halve tiden for helt jevn farge og fritering. Legg over på en rist og strø over litt salt når de er rykende varme.
Nå er det bare å stable de på et stort fat sammen med dippen. Disse herlige og sprø løkskivene blir garantert populære! lykke til.