Mangosorbet med lime og chili - En forfriskende dessert!

Enkel og veldig god dessert!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk mango
  • 2 stk lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 stk rød chili uten frø
  • 2 ss honning
  • 1 dl vann

Topping

  • 1 stk revet limeskall
  • 1 stk revet frossen chili
Ingredienser

Mango er utrolig godt, og her har jeg laget en nydelig og forfriskende dessert hvor mangoen virkelig får skinne. Den deilige sødmen fra mango sammen med den bitre limen og den spicy chilien er en veldig god smakskombinasjon. Du kan lage denne i en ismaskin eller ved å røre av og til når sorbeen fryser til. Dette er en av oppskriftene fra dessertkapittelet i min helt nye kokebok: Mitt Matunivers

Mangosorbet

Steg 1

Start med å skjær mangoene i biter. Legg dette i en blender sammen med resten av ingrediensene. Mango har en del fiber så kjør blenderen i 5 minutter. Sil av for å slippe biter av chili eller kjernen fra mangoen. Sett deretter blandingen i kjøleskapet i 1 time slik at den får kjølt seg ned.

Mangosorbet 2

Steg 2

Bruker du ismaskin kan du helle den kalde blandingen rett i ismaskinen og kjøre til fin sorbet. Hvis du lager uten, setter du bollen i fryseren og tar den ut hvert 20 minutt og rører godt. Dette gjøres for at det ikke skal bli krystaller i sorbeen når den fryses. Når den har fått perfekt konsistens kan du enten servere, eller la den være i fryseren til senere. Da er det best å helle den over i en lufttett boks. Ta ut og sett i kjøleskapet litt før servering slik at du får riktig konsistens.

Mangosorbet 4

Steg 3

Legg en kule i et glass eller på tallerken og riv over frossen chili og limeskall.

Mangosorbet 6

Tips: Hvis du vil kan du også helle over noen dråper vellagret rom.