Marengsflak - Deilige sprø flak av marengs med bringebærpulver
Perfekt som sprøtt element til desserter.
Ingredienser
- 100 gram eggehvite
- 100 gram sukker
- 100 gram melis
- bringebær pulver
Marengsflak er sprøtt, søtt og veldig godt. Det fine med disse er at dette er grunnoppskrift og du kan være kreativ på hva du strør over marengsen før den stekes.
Steg 1
Start med å skille eggehvite og plomme. Legg eggehvitene i en ren kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet til det får en konsistens som er litt luftig og boblete. Dette tar ca 3 minutter.
Steg 2
Spe på med litt og litt sukker. Spe tilslutt på med melisen. Hvis du ser at det er klumper i melisen så bruk en sil.
Steg 3
Hell marengsen på et stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover hele og strø på med litt bringebærpulver. Her kan du være kreativ og legge på andre smaker, små nøtter eller liknende.
Steg 4
Sett stekebrettet i en forvarmet ovn på 70 grader og stek til marengsen er helt tørr. Dette kan ta 1-2 timer.
Steg 5
La kjøle seg ned før du brekker marengsen opp i fine marengsflak. Lykke til.