Marengsflak - Deilige sprø flak av marengs med bringebærpulver

Perfekt som sprøtt element til desserter.

Ingredienser

stort stekebrett
  • 100 gram eggehvite
  • 100 gram sukker
  • 100 gram melis
  • bringebær pulver
Ingredienser

Marengsflak er sprøtt, søtt og veldig godt. Det fine med disse er at dette er grunnoppskrift og du kan være kreativ på hva du strør over marengsen før den stekes.

Steg 1

Start med å skille eggehvite og plomme. Legg eggehvitene i en ren kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet til det får en konsistens som er litt luftig og boblete. Dette tar ca 3 minutter.

DSC 0223

Steg 2

Spe på med litt og litt sukker. Spe tilslutt på med melisen. Hvis du ser at det er klumper i melisen så bruk en sil.

DSC 0227

Steg 3

Hell marengsen på et stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover hele og strø på med litt bringebærpulver. Her kan du være kreativ og legge på andre smaker, små nøtter eller liknende.

DSC 0231
DSC 0234

Steg 4

Sett stekebrettet i en forvarmet ovn på 70 grader og stek til marengsen er helt tørr. Dette kan ta 1-2 timer.

DSC 0237

Steg 5

La kjøle seg ned før du brekker marengsen opp i fine marengsflak. Lykke til.

Flak 040
Flak 060