Marry Me Chicken - Kyllingretten som har blitt ekstremt populær!
Dette er en av de mest sette oppskriftene jeg har delt!!!
Ingredienser
- 3 stk kyllingbryst
- 1 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 2 ss smør til steking
- 4 ss soltørkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 ss oregano
- 1 stk sitron skall og saft
- 2 ts chiliflakes
- 3 dl kremfløte
- 3 dl kyllingkraft
- 1 ss dijon sennep
- 150 gram parmesan
- 2 ss finhakket persille
Krydderblanding
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts paprika
- 0,5 ts cayenne pepper
Denne retten har vært populær på sosiale medier en stund nå og når jeg la den ut fikk den 1,4 millioner visninger på mine plattformer!!! Ganske så vilt. Retten er veldig god og enkel å lage. Jeg anbefaler å se videoen nederst i denne oppskriften før du lager retten.
Steg 1
Start med å skjære kyllingbrystene på midten og flat dem ut eller del dem i to så de blir tynnere. Krydre godt med kryddermiksen og stek i en panne på litt høy varme. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen, for den skal trekke i sausen etterpå.
Steg 2
I samme pannen putter du nå litt ekstra olje og tilsetter hvitløk, tomatpure, soltørkede tomater og løken. Stek i noen minutter til den blir myk. Tilsett krydderne og hell over kyllingkraft og kremfløte. Reduser dette i 10 minutter til sausen får en fin tykkelse.
Steg 3
Riv over sitronzest og smak til med sitronsaft. Tilsett dijon sennep og finrevet parmesan og smak til så sausen får en god balanse. Tilsett kyllingbrystene tilbake i sausen og la småkoke/ trekke i 20 minutter eller til kyllingen har nådd en temperatur på minimum 61 grader. Tilsett litt finhakket persille og retten er klar. Jeg liker best å serverer denne med en god pasta. Jeg anbefaler å se filmen før du lager retten. Lykke til