Meksikansk Gryte - Smart hverdagsmat "alt i samme gryte"

"Alt i et gryter" er perfekt på hverdager med litt dårlig tid og du fortsatt har lyst på næringsrik og god mat.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram karbonadeig
  • 3 dl ris
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk søtpaprika
  • 2 ss tomatpure
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 3 ts spisskummen
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibeans
Ingredienser

Mekiskansk gryte forbinder vel de fleste med en kjent posematleverandør og de selger millioner av denne posen. Det er like enkelt å lage dette selv, det smaker mye bedre og du vet akkurat hva det inneholder. Denne smarte metoden gjør at du kan lage en rask og god middag og med minimalt med oppvask da alt lages i samme gryte. Her får du min oppskrift på en enkel Meksikansk gryte som er populær både for store og små.

Steg 1

Start med å finne frem en god kjele du har lokk til. Hell i litt nøytral olje og stek løk til den har blitt blank og myk. Legg i finkuttet hvitløk og chili og stek i et par minutter. Legg i tomatpure, salt og sukker og stek i 2 minutter. Dette gjør at den litt beske smaken fra tomatpure blir borte. Legg i karbonadedeigen og stek videre under omrøring.

Dsc 0953

Steg 2

Når kjøttdeigen har blitt stekt tilsetter du resten av krydderne, paprika, hermetiske tomater og chilibeans.

Dsc 0954 2

Steg 3

Hell i kyllingkraften og ris

Dsc 0967
Dsc 0964 2

Steg 4

Bland godt sammen og rør rundt til gryta begynner å koke. Skru ned varmen til lav varme og sett på et lokk. Rør om av og til. Gryta er klar når risen er ferdig. Dette tar ca 20 minutter.

Dsc 0968 2

Nå er det klart for servering. Rør om å server. Lykke til.

Dsc 0995
Dsc 0978 2