Mexicanske Maistortillas - Perfekt til taco

Mexicanske maistortillas klare for å fylles med herlige smaker

Ingredienser

Tortillas
  • 200 gram Masa Harina (maismel)
  • 1 ts salt
  • 270 gram varmt vann
  • 1 ss smør
Ingredienser

Jeg elsker Taco i alle former og fasonger, men favoritten er med hjemmelagde maistortillas fylt med herlige smaker akkurat som det serveres i Mexico.

Steg 1

Start med å veie opp melet og hell i en bolle og tilsett salt. Jeg veier også vannet for mer nøyaktighet.

Bananpannekaker 6

Steg 2

Jeg bruker varmt vann fra springen og legger smøret i det varme vannet så det smelter. Når smøret har smeltet heller jeg dette over melet og blander sammen til en jevn og fin deig. Legg deigen i ziplock pose og la hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken.

Maistortillas 3
Maistortillas 4
Maistortillas 5

Steg 3

Bryt av biter av deigen på ca 40 gram. Rull til en ball og presses helt flate med en tortillapresse. Jeg bruker plast på begge sider da dette gjør jobben enklere. Hvis du ikke har en presse kan du bruke en stor og tung kjele for å presse dem flate.

Maistortillas 6
Maistortillas 7

Steg 4

Stek maistortillaene på en stekeplate eller stekepanne uten noe smør eller olje. Jeg steker de noen minutter på hver side så de får litt stekemerker på begge sider. Ca 3 minutter på hver side, men dette kan varierer med varmen på stekeplaten. Maistortillaene virker nå litt sprø og stive rett etter steking. Legg de derfor et stort kjøkkenhåndkle og da damper de seg mye i håndkle. Serveres rykende varme eller varmes opp igjen i ovnen (inne i håndkle) rett før servering. Lykke til.

Maistortillas 8
Maistortillas 9