Middelhavs potetsalat - deilig lun potetsalat med smak av sommer!
Noen ganger synes jeg det er utrolig godt å lage en potetsalat som ikke har masse creme fraiche eller majones.
Ingredienser
- 1 kg kokefaste poteter
- 4 ss olivenolje
- 2 ss balsamico olje
- 1 ss dijon sennep
- 0,5 stk sitron
- 1 pk aspargestopper
- 1 stk rødløk
- salt og pepper
Denne deilige potetsalaten er egentlig smakstilsatte poteter. Her er det masse god olivenolje, balsamico som utgjør smaken. Perfekt salat som passer like godt til fisk som kjøtt. I tillegg til potetene og dressingen kan du tilsette akkurat det du ønsker.
Steg 1
Dette er en enkel salat å lage. Start med å dele opp potetene i passende store biter. I en salat betyr det egentlig en passe stor bit til å putte i munnen uten å måtte dele den opp. Kok/trekk potetene til de er blitt møre i saltet vann. Når de er møre kan du stikke en gaffel forsiktig i en potet og den detter rett av igjen. Dette tar mellom 15-20 minutter.
Steg 2
De siste 2 minuttene tar jeg å koker asparges i det samme vannet. Skyll av aspargesen i iskaldt vann. Hell de kokte potetene i en sil og la dampe litt så alt vannet er borte.
Steg 3
Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle.
Steg 4
Hell potetene tilbake i kjelen (pass på at den er tørr) og hell over oljen. Legg i finstrimlet rødløk og aspargesen.
Steg 5
smak til med salt og pepper og rør godt rundt. Legg på lokket eller ta over aluminiumsfolie.
Steg 6
På denne måten holder potetsalaten seg lun/varm i lang tid og smakene får skikkelig trekke inn i potetene. Når du skal servere ser det fint ut å pynte med litt friske urter/gressløk. Kos deg med en nydelig og litt annerledes potetsalat. Lykke til.