Middelhavs potetsalat - deilig lun potetsalat med smak av sommer!
Noen ganger synes jeg det er utrolig godt å lage en potetsalat som ikke har masse creme fraiche eller majones.
Ingredienser
- 1 kg kokefaste poteter
- 4 ss olivenolje
- 2 ss balsamico olje
- 1 ss dijon sennep
- 0,5 stk sitron
- 1 pk aspargestopper
- 1 stk rødløk
- salt og pepper
Denne deilige potetsalaten er egentlig smakstilsatte poteter. Her er det masse god olivenolje, balsamico som utgjør smaken. Perfekt salat som passer like godt til fisk som kjøtt. I tillegg til potetene og dressingen kan du tilsette akkurat det du ønsker.
Steg 1
Dette er en enkel salat å lage. Start med å dele opp potetene i passende store biter. I en salat betyr det egentlig en passe stor bit til å putte i munnen uten å måtte dele den opp. Kok/trekk potetene til de er blitt møre i saltet vann. Når de er møre kan du stikke en gaffel forsiktig i en potet og den detter rett av igjen. Dette tar mellom 15-20 minutter.
![Middelhavs 6](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59763c7dd157418a03751ffc5d6bc6c4)
Steg 2
De siste 2 minuttene tar jeg å koker asparges i det samme vannet. Skyll av aspargesen i iskaldt vann. Hell de kokte potetene i en sil og la dampe litt så alt vannet er borte.
![Middelhavs 5](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c67246be2c7b31db451c096c5ac72efb)
![Middelhavs 4](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b6e138b1eb5641469a1e446306ebd38)
Steg 3
Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle.
![Middelhavs 3](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c79fbccd49285d0ffe4e814e9b0c9cc)
![Middelhavs 2](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2f4c30551abfd87b53be88fc1c79db83)
Steg 4
Hell potetene tilbake i kjelen (pass på at den er tørr) og hell over oljen. Legg i finstrimlet rødløk og aspargesen.
![Middelhavs 1](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=aab8d66eb0cb026836e876b694dc95b1)
Steg 5
smak til med salt og pepper og rør godt rundt. Legg på lokket eller ta over aluminiumsfolie.
![Middelhavs 8](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f672693dcce1886b52fcbb60aec6ea19)
Steg 6
På denne måten holder potetsalaten seg lun/varm i lang tid og smakene får skikkelig trekke inn i potetene. Når du skal servere ser det fint ut å pynte med litt friske urter/gressløk. Kos deg med en nydelig og litt annerledes potetsalat. Lykke til.
![Middelhavs 7](https://gladkokken.imgix.net/Middelhavs-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5ed4627168e4811267326aa4e312966)