Mitt beste Tacokjøtt - Saftig, mørt og utrolig god smak!

Dropp kjøttdeigen og industriprodusert tacopulver! Prøv å lage ordentlig tacokjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg høyrygg av okse
  • 2 stk løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss tacopulver
  • 6 dl vann
  • salt og pepper
  • nøytral olje
Ingredienser

Taco er en veldig populær rett. Jeg synes taco er veldig godt selv fordi du kan kombinerer masse gode smaker og råvarer. Å lage ordentlig tacokjøtt hever denne retten mange hakk! Her koker jeg ordentlig kjøtt mørt i gode smaker og resultatet blir et utrolig godt tacokjøtt.

Steg 1

Kjøp inn høyrygg av okse og del opp i mellomstore biter. Jeg fjerner sener, men lar alt fettet på kjøttet være igjen. (Mellomstore biter er sånn ca 2-3 cm x 2-3 cm) Krydre kjøttet rikelig med salt og nykvernet pepper.

Dsc 0579 2
Dsc 0584 2

Steg 2

Finn frem en god stekepanne og tilsett litt nøytral olje. Stek litt og litt kjøtt på høy varme så du får en god stekeskorpe på alle sider av kjøttet

Dsc 0586 2

Steg 3

Finn frem en stor kjele og finhakk grønnsakene. Legg grønnsakene i kjelen og stek i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Ta i det hjemmelagde tacokrydderet og stek noen minutter til å krydderne får frigitt mest mulig smak. Her er link til mitt hjemmelagde Tacokrydder Gladkokkens Tacokrydder - Hjemmelaget er alltid best!

Dsc 0597 2

Steg 4

Legg kjøttet i kjelen og hell på vannet.

Dsc 0609 5

Steg 5

Nå skal kjøttet på småkoke uten lokk i ca 3 timer.

Dsc 0611 3

Steg 6

Når nesten all væsken har fordampet og kjøttet kan rives i filler med to gafler er tacokjøttet ferdig. Smak til med eventuelt litt mer salt og server. Lag gjerne en stor porsjon og spar resten til neste tacomiddag. Lykke til !

Dsc 0635 2