Mitt beste Tacokjøtt - Saftig, mørt og utrolig god smak!
Dropp kjøttdeigen og industriprodusert tacopulver! Prøv å lage ordentlig tacokjøtt.
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 2 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk rød chili
- 2 ss tacopulver
- 6 dl vann
- salt og pepper
- nøytral olje
Taco er en veldig populær rett. Jeg synes taco er veldig godt selv fordi du kan kombinerer masse gode smaker og råvarer. Å lage ordentlig tacokjøtt hever denne retten mange hakk! Her koker jeg ordentlig kjøtt mørt i gode smaker og resultatet blir et utrolig godt tacokjøtt.
Steg 1
Kjøp inn høyrygg av okse og del opp i mellomstore biter. Jeg fjerner sener, men lar alt fettet på kjøttet være igjen. (Mellomstore biter er sånn ca 2-3 cm x 2-3 cm) Krydre kjøttet rikelig med salt og nykvernet pepper.
Steg 2
Finn frem en god stekepanne og tilsett litt nøytral olje. Stek litt og litt kjøtt på høy varme så du får en god stekeskorpe på alle sider av kjøttet
Steg 3
Finn frem en stor kjele og finhakk grønnsakene. Legg grønnsakene i kjelen og stek i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Ta i det hjemmelagde tacokrydderet og stek noen minutter til å krydderne får frigitt mest mulig smak. Her er link til mitt hjemmelagde Tacokrydder Gladkokkens Tacokrydder - Hjemmelaget er alltid best!
Steg 4
Legg kjøttet i kjelen og hell på vannet.
Steg 5
Nå skal kjøttet på småkoke uten lokk i ca 3 timer.
Steg 6
Når nesten all væsken har fordampet og kjøttet kan rives i filler med to gafler er tacokjøttet ferdig. Smak til med eventuelt litt mer salt og server. Lag gjerne en stor porsjon og spar resten til neste tacomiddag. Lykke til !