Nasi Goreng - Indonesisk streetfood med kylling og ris!

Utrolig god stekt ris toppet med egg!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk kyllingbryst
  • 3 dl ris (må kokes først)
  • 2 ss ketchap manis (marinade kylling)
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts chilisaus
  • 1 ts rekepasta (frivillig)
  • 1 dl soyasaus
  • 2 stk egg(til risen)
  • 4 stk Speilegg
  • 4 stk tomater
  • 3 stk vårløk
  • 3 stk sjalottløk (til fritering)
Ingredienser

Dette er ekstremt populær streetfood fra Indonesia. Det er stekt ris og kylling stappfull av smak toppet med et stekt egg og servert med litt ekstra grønnsaker. Det er lett å lage og en rett jeg er sikker på at de fleste liker. Har du igjen ekstra ris etter en middag så er dette en super rett å bruke det i. Her skal jeg vise deg hvordan.

Nasi Goreng 2

Steg 1

Start med å kutte kyllingen i terninger og hell over. Ketchap Manis. Det er en søt soya som du nå får kjøpt i de fleste butikker. Skulle du ikke få tak i dette så kan du bruke vanlig soya og blande med brunt sukker. La stå i minimum 20 minutter.

Nasi Goreng 3

Steg 2

Finn frem en stor panne og stek finhakket løk, chili og hvitløk i olje. Jeg tilsetter litt ekstra chilisaus og rekepasta (shrimp paste) Dette kan du droppe hvis du ønsker eller det er vanskelig å få tak i. Rekepasta er et produkt som lukter ganske vondt, men i retter som denne gir en utrolig god smak. Stek i noen minutter til og legg i kyllingen.

Nasi Goreng 4
Nasi Goreng 5

Steg 3

Bland alt sammen og å stek til kyllingen er gjennsomstekt. Knekk i egg og rør godt sammen. Tilsett risen og soya og bland alt. Nå er det stekte risen klar.

Steg 4

Tilbehør til denne retten kan varieres, men det er godt med noe sprøtt og friskt. Jeg bruker fritert sjalottløk som er veldig vanlig til denne retten og tomater og vårløk. For å fritere sjalottløk så kutter du de i strimler og friterer i olje til de får en gylden brun farge. Legg de over på matpapir og la de tørke. Da får du noen små sprø strimler med løk.

Nasi Goreng 6
Nasi Goreng 8

Steg 5

Stek speilegg på høy varme i litt olje og når eggene er klare er retten klar!

Nasi Goreng 9

Steg 6

Legg den stekte risen på en tallerken og legg tomater og vårløk ved siden av. Jeg liker å servere med litt ekstra chilisaus, men det kan du velge selv. Legg det stekte egget på toppen og en god klype med fritert sjalottløk. Nå er den populære retten Nasi Goreng klar! Deilig Indonesisk streetfood. Lykke til. Jeg har også laget en instruksjonsfilm for denne retten som du kan se på min Instagram Reels.

Nasi Goreng front