Østers med 3 smaker - En deilig start på et godt måltid.
Jeg har de siste årene blitt veldig glad i Østers.
Ingredienser
- 3 stk østers
Versjon 1
- 1 ts nypresset sitronjuice
Versjon 2
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts finhakket sjalottløk
Versjon 3
- 1 ts hvit balsamico
- 1 ts finhakket syrlig eple.
Å starte et måltid med noen friske gode Østers og et par glass champagne er helt perfekt. Det finnes flere sorter Østers og det er mange varianter av smakskombinasjoner som passer med østers. Her har jeg valgt 3 friske smakskombinasjoner med rå østers.
Steg 1
Kjøp ferske Østers og sjekk at de har god holdbarhet. Oppbevares kaldt frem til de skal åpnes og serveres.
Steg 2
Her har jeg laget en video for å vise deg hvordan du lett og trygt åpner en østers.
Steg 3
Jeg gjør i stand de forskjellige "smakene" i forkant og åpner Østersene rett før gjestene kommer eller mens de ser på. Etter du har åpnet en østers så lukt alltid på den etter den er åpnet. Det skal lukte friskt av sjø. Hvis det ikke lukter godt, så KAST østersen.
Steg 4
Legg grovsalt på en tallerken eller fat og legg de åpnede østersene pent fordelt. Ta på sitron, rødvinseddikblandingen eller elpleblandingen rett før de skal nytes. Østers er best med noen gode bobler i glasset.