![](https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=dbdf3042f7c6894fc988009ad11ddee5 700w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=85068cb6f8223ce93cc90ac95902fdb4 800w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b63459e96ac32e36eeb0e02d29df8dcc 900w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=64593cab0a18e871d6729916866ac75d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1f44a34e495aa2b7158ee4d83c43bf92 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=961d348e43315a8f5bf7437b1ac39456 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=60bb72429d072abc787ad326ff543c71 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=497c8225fa9907dbe2e91dc92487d204 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9930b7be4d802950c87f74a615a43c2d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=96b1552e4964d0ccd2b0cf0188666812 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=20e87406ac3652d421c64e6d1bb13014 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=50398a111a40ced2d57629bfd8c068fd 1800w)
Ovnsbakt hummer med kryddersmør - Enkelt og perfekt!
Perfekt forrett som krever lite jobb!
Ingredienser
- 2 stk hummer
- 8 skiver baguett
Kryddersmør
- 200 gram meierismør
- 2 ss finhakket persille
- 2 ss finhakket estragon
- 1 stk sitron
- 2 ts chiliflakes
- salt og pepper
Denne forretten består av deilig hummer servert med godt kryddersmør og brød. Oppskriften fungerer aller best med fersk hummer, men hvis du bruker kokt hummer må du bare være ekstra forsiktig med varmen slik at den ikke blir overstekt.
![Hummer](https://gladkokken.imgix.net/Hummer.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21122f0fe9e546d22d49db212a31d0c7)
Steg 1
Den beste måten å avlive en hummer på, er å stikke ned en skarp kniv i hodet og dele i to. Etter du har gjort dette kan du dele hele hummeren på langs og fjerne paven som sitter helt øverst i hodet. Nå er hummeren klar for kryddersmør.
![Hummer 2](https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c2ec458eadd90d7286b3ccc98ad779d7)
Steg 2
Bland sammen romtemperert smør og ingrediensene til kryddersmøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
![Hummer 3](https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ba7e6083189d0ea99b8010e500c295f)
Steg 3
Legg hummeren på et stekebrett med kjøttet vendt opp, og smør en del av kryddersmøret over selve hummerkjøttet Spar litt for å servere ved siden av. Sett hummeren i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. La steke i 5-10 minutter til du ser at kjøttet har blitt hvit og løsner fra skallet. Legg over på en tallerken sammen med litt brød og ekstra kryddersmør.
![Hummer 4](https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5682155509233578cddb0a4115bb1fa6)
![Hummer 6](https://gladkokken.imgix.net/Hummer_-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7db98fe63edd26ed33505485b01bcfd5)