Ovnsbakt hummer med kryddersmør - Enkelt og perfekt!
Perfekt forrett som krever lite jobb!
Ingredienser
- 2 stk hummer
- 8 skiver baguett
Kryddersmør
- 200 gram meierismør
- 2 ss finhakket persille
- 2 ss finhakket estragon
- 1 stk sitron
- 2 ts chiliflakes
- salt og pepper
Denne forretten består av deilig hummer servert med godt kryddersmør og brød. Oppskriften fungerer aller best med fersk hummer, men hvis du bruker kokt hummer må du bare være ekstra forsiktig med varmen slik at den ikke blir overstekt.
Steg 1
Den beste måten å avlive en hummer på, er å stikke ned en skarp kniv i hodet og dele i to. Etter du har gjort dette kan du dele hele hummeren på langs og fjerne paven som sitter helt øverst i hodet. Nå er hummeren klar for kryddersmør.
Steg 2
Bland sammen romtemperert smør og ingrediensene til kryddersmøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Steg 3
Legg hummeren på et stekebrett med kjøttet vendt opp, og smør en del av kryddersmøret over selve hummerkjøttet Spar litt for å servere ved siden av. Sett hummeren i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. La steke i 5-10 minutter til du ser at kjøttet har blitt hvit og løsner fra skallet. Legg over på en tallerken sammen med litt brød og ekstra kryddersmør.