Pad Kra Pao - Rask og deilig Thailandsk hverdagsmat!

Dette er en av Thailands mest populære retter!

Ingredienser

porsjoner
 • 600 gram kjøttdeig
 • 2 stk sjalottløk
 • 8 fedd hvitløk
 • 2 stk røde chili
 • 2 stk små thai chili
 • 100 gram grønne bønner
 • 1 håndfull fersk basilikum
 • 8 ss oystersauce
 • 2 ss fishsauce
 • 2 ss olje til steking

Tilbehør

 • 4 porsjoner ris
 • 4 stk egg
Ingredienser

Denne retten er utrolig god og rask å lage. Navnet skrives på litt ulike måter og det varieres mellom svin, okse og kylling i denne retten. Egentlig skal det brukes "holy Basil" som er en type basilikum som omtrent bare finnes i Thailand. Det er ikke det samme som Thai basilikum som du får kjøpt her. Derfor bruker jeg vanlig basilikum og råvarer du finner på din nærmeste matbutikk. Du kan selv velge styrken på denne retten med hvor mye chili du bruker. Resultatet er en veldig smaksrik og god rett du lager på ca 20 minutter. Her kommer min versjon av denne populære retten.

Pad Kra Pao

Steg 1

Start med å koke jasminris etter anvisning på pakken. Retten tar ca like lang tid å lage som det tar å lage ris så start med risen.

Pad Kra Pao 4

Steg 2

Finn frem en wok eller panne og sett på høy varme. Finkutt sjalottløk, hvitløk og chili. Jeg knuser dem litt i en morter, men det holder med å finkuttet dem. Du kan også kjøre denne blandingen litt i en blender hvis du vil ha en finere masse. Kutt opp aspargesbønnene i 2 cm lange biter og nå er du klar for å begynne å lage retten.

Pad Kra Pao 2
Pad Kra Pao 3

Steg 3

Stek kjøttet med litt nøytral varme på høy varme. Du ønsker litt stekeskorpe på kjøttet. Det skal steke og ikke koke. Når kjøttet nærmer seg klart tilsetter du blandingen av sjalottløk, hvitløk og chili.

Pad Kra Pao 5
Pad Kra Pao 6

Steg 4

Bland godt sammen og tilsett de grønne bønnene. Bland igjen og tilsett oystersauce og fishsauce. Her må du ta oppskriften som et utgangspunkt og smake deg litt frem. Det er ganske stor forskjell fra produsent til produsent på asiatiske sauser/produkter. Bland sammen og la stå i 5 minutter. Rett før servering blander du inn bladene med basilikum. Jeg la det i en egen form med lokk frem til servering siden du også skal fritere ett egg pr person som legges på toppen av retten.

Pad Kra Pao 7

Steg 5

Får å fritere egg som de gjør i Thailand bruker du en wok/panne og tilsetter nøytral olje så det dekker bunnen. Ha på høy varme. Når oljen er blitt skikkelig varm tilsetter du egget i midten. Spe litt av den varme oljen rundt plommen så hviten blir fritert og litt sprø, mens plommen fortsatt er rennende. Dette tar kort tid så pass på hele tiden.

Pad Kra Pao 8

Steg 6

Når du serverer retten starter du først med litt ris i hver tallerken. Legger på det deilige kjøttfyllet og topper med det friterte egget. Jeg liker også å toppe med litt siracha saus, men det er fordi jeg elsker litt spicy mat. Nå har du laget en deilig og rask thailandsk middag. Jeg har laget en video av hvordan jeg lager denne retten som jeg anbefaler å se før du lager den. Sjekk video her: Lykke til.