![](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=512dea113219a4e989466746c896fa2d 700w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7cf3471e7849d4c671513f279da1c21e 800w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b2719be7c53af7e04c2eba5a5139e285 900w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7793f9d63d418fb12ced0bda1aaa9db7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3a6cad607a95743716b6a66645bd5704 1100w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3505c154833e8505fbddf047b2bdeae2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5a57282fb5c1939f7b0cef33b77d52b1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e23fa84da9f9064c5c33d90f04067e64 1400w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=738513579d9abb1585cbfd1ce5339f77 1500w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4925ba0fe5528de93c5abd3b7cfbcb54 1600w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e054713928db1c45a2f168aff4c4df67 1700w, https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-7_2021-04-08-130541.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6192d67b474d9ec2fcaab813759e0e7b 1800w)
Panang Curry med kylling - En av de aller mest populære rettene fra Thailand
Jeg elsker en god curry!
Ingredienser
- 600 gram kyllinglår uten skinn
- 4 ss panang curry
- 5 dl kokosmelk
- 1 stk lime (kun skallet)
- 1 ss fishsauce
- 1 ss brunt sukker
- 1 stk rød chili (til topping)
- 2 stk kaffirlime blad (til topping)
Panang curry og red curry er nesten det samme, men ofte er Panang curry litt mildere en red curry, men stappfull av herlige smaker. Curry lages med kokosmelk og du kan bruke sjømat, grønnsaker eller kjøtt. Her er min favoritt med hjemmelaget currypaste og kyllinglår. Dette er en veldig god rett som ofte er populær av de minste også. Her får du alle triksene for et perfekt resultatet og det er også en instruksjonsfilm nederst i oppskriften.
Steg 1
Panang curry eller red curry kan du få kjøpt ferdig i mange butikker, men jeg liker aller best å lage den hjemmelaget. Det kan være store forskjeller på styrke og smak på de du kjøper så du må tilpasse mengden litt så det blir helt perfekt for deg. Hvis du vil prøve deg på min hjemmelagde finner du oppskriften her Panang curry / red curry - Stappfull av smak og utgangspunkt for mange retter
![Panang curry 6](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-120711.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=51a09cc002bb6bce97bdf6e2332ca423)
Steg 2
Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Legg i den curryen og stek på ganske høy varme i noen minutter. Dette er med å få ut enda mer av de gode smakene.
![Panang chicken](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=77d86ea9105fbda2493c64aef43baad2)
Steg 3
Hell i 25% av kokosmelken. Jeg bruker alltid vanlig kokosmelk da jeg synes lettproduktene av kokosmelk ikke gir samme gode smak og resultat. bland godt sammen og la koke inn til det sprekker. At det sprekker betyr at du kan se at et skiller seg ut en rød olje på toppen. Dette er viktig for å få et best mulig resultat. Smak nå til med brunt sukker og fishsauce.
![Panang chicken 3](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c5f989d7782f00c3363cd360772555f3)
Steg 4
Tilsett nå nesten alt av kokosmelken, men la det være igjen 2 ss. Dette skal vi bruke når vi anretter tilslutt. La det koke opp og la koke i noen minutter før du tilsetter kyllingen. Jeg bruker kyllinglår da det passer bedre og blir langt mer saftig en bryst i slike retter. Skru ned varmen og la den småkoke i 30 minutter. Da vil kyllingen være helt ferdig og sausen tykne noe.
![Panang chicken 2](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=af80756cd6d96c6b491f1925fa041b34)
![Panang chicken 4](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=718078ee080cfca73ac11cdf4939446f)
![Panang chicken 6](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=083441d810f4c7a7a56a6d8a354f5476)
Steg 5
Smak til igjen om du trenger litt mer fishsauce eller sukker. Det er viktig å finne en god balanse mellom søtt, salt og syrlig i denne sausen. Riv over litt skall fra lime og nå er retten klar for å serveres. Denne serveres tradisjonelt med ris og det er vanlig å pynte retten med litt av kokosmelken, noen skiver chili og kaffirlime blader hvis du har. Du kan også pynte med koriander hvis du liker dette. Nå kan du nyte en herlig Thailandsk Panang curry. Lykke til.
![Panang chicken 8](https://gladkokken.imgix.net/panang-chicken-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15eb830f391cdb3b3945a839e04b56a0)