![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f2f79e10c5779f5c6f660bd7777f174c 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0a9118ceacd1d81e3b7b7c33f6bddda9 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2b4c825f0d536853d93d68bb25d3548d 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=90f6911186c05bf947b9fffcfb629a74 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9e1f5a65157a5e1cef45342d02208549 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5a3b66122ad63b2d78da47ebfb52ab01 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2421b4163c08166bb619261a41ed3c83 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1c2894fa721849accb8927c327d02afc 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=734a5771760de621f1cdc53d68ed13c6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=db6ca4f38a554d96971bf2fafe1efcfc 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=38a1a807940c33e58ec9069630001842 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=4638851b6eefe42a7debd9152a52be29 1800w)
Pannestekt ørret med rømmesaus og agurksalat - En Norsk klassiker
Det er viktig å ta vare på de Norske mattradisjonene!
Ingredienser
Norsk agurksalat
- 4 ss vann
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 stk agurk
Rømmesaus
- stekefettet fra pannen
- 1 dl melk
- 3 dl sæterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- salt og pepper
- 800 gram ørret
- 16 stk småpoteter
- 1 dl hvetemel
- salt og pepper
- ekte smør til steking
Stekt ørret med rømmesaus er en klassiker og den er veldig god! Dette er en middag som er veldig rask å lage. Her får du mine beste tips og oppskrift for å lage denne retten så god som mulig.
Steg 1
Start med å lage den klassiske agurksalaten. Bland sammen eddik, vann, salt og sukker i en bolle å rør rundt til sukkeret er løst opp.
![Dsc 0462 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0462-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b89884114d3c94a120193483b9062cf6)
Steg 2
Skjær agurken i tynne skiver. Bruk enten en mandolin, en ostehøvel eller en kniv.
![Dsc 0465 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0465-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=649bc4ad121e745a1bee380556583454)
Steg 3
Bland godt sammen og sett i kjøleskapet frem til servering. Den burde få stå i minimum 15 minutter. Smak til med litt mer eddik hvis du ønsker den mer syrlig.
![Dsc 0467 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0467-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=271b3444aa113c0cf6aca83e5f588e2a)
Steg 4
Sett potetene så de småkoker. Jeg synes det er best å bruke småpoteter så man slipper å skrelle dem. Jeg vasker de godt under vann før jeg legger de i kjelen. La koke i 10-20 minutter til potetene er møre.
![Dsc 0469](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0469_190808_175129.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=deba7a3043fe0159bfb6c94f6dcf19aa)
Steg 5
Finn frem en tallerken og strø på litt hvetemel. Kona tåler ikke hvetemel så godt så jeg brukte speltmel og det fungerer også veldig bra. Bland godt med salt og pepper i melet og rull fisken rundt i melet før steking.
![Dsc 0470](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0470.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5092e4195728e1c48bef8e37a60156fb)
Steg 6
Stek fisken på medium + varme i godt med smør. Smøret skal bli brunt, men ikke brenne seg. Start alltid med steke skinnsiden hvis fisken har skinn på. Når du steker fisk er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek litt på alle kanter av fiskestykket. Stek i ca 2 minutter til å la hvile noen minutter.
![Dsc 0472 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ffd34027e04adf8e033d1c0aa1ee5bce)
Steg 7
Legg fisken på et brett mens du lager den raske rømmesausen. Du skal bruke stekefettet fra pannen til å lage sausen.
![Dsc 0475](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0475.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=84adebc392d5c803d1a30bc8081f3f40)
Steg 8
Hell litt melk i panna og rør godt rundt. Siden det var litt mel på fisken fungerer dette også som en jevning til sausen. Skru ned varmen på stekepanna og legg i rømmen. Rør godt rundt og smak til med salt og pepper. Avslutt med å strø over litt frisk gressløk.
![Dsc 0478 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0478-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3868787a763c0a2e6eba383be6bd9cd8)
![Dsc 0480](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0480_190808_175606.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e17e45e878654b08fc23f882542d1870)
Steg 9
Nå er retten klar til servering. Legg over på et stort fat eller anrett noen tallerkener litt pent. Dette er en veldig god middag for både store og små.
![Dsc 0484 2 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2470992d5150729b0b9f9f0284864af0)
![Dsc 0498 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498-2_190808_175658.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0bc6f7e8963731dbd5ccfb9eed1060f4)