![](https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b76477369cbf1c3e219efacd0380d6bf 700w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b1a4c9978099dc9f0343902c9a246ae1 800w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=02cf570269b9c2042247d18ae20ad5c3 900w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=45188f1f1fb78e2d3a446600dc422e4d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=dd734a8d5acf884a146ca000b2fbce26 1100w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d707ec650a8b20eaeba0efaafb56a755 1200w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=fd61218bd4e196abd368c9561de3e005 1300w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=361b54d90aea57ae032e80992ed5e125 1400w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6895a78ec829a287f464487a9315a2f4 1500w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=82dfa6214fcc3ef302a564ead1bd2659 1600w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=270c3af1b008d317bc71b1767d4a5a00 1700w, https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0f5880818564f564690a1278e633bcb1 1800w)
Papas Arrugadas con mojo - Kanaripoteter med grillet paprikasaus
Deilig salte poteter med herlig dipp!
Ingredienser
Poteter
- 1 kg småpoteter
- 8 dl vann (til det nesten dekker potetene)
- 2,5 dl fint havsalt
Rød Mojo saus
- 1 boks grillede paprika (ca 400 gram)
- 4 fedd hvitløk
- 0,5 dl hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts røkt paprikapulver
- 3 dl Spansk olivenolje.
Denne klassiske Spanske retten/ tilbehøret er kjent fra Kanariøyene og smaker veldig godt. Retten serveres som snacks eller som tilbehør til en større tapasmeny. Potetskinnet blir skrukkete og salt på utsiden og på innsiden av poteten er den herlig og myk. Dyppes i mojosaus og nytes. En rimelig og veldig god rett. Det er perfekt å bruke Norske nypoteter når det er tilgjengelig.
![Papas](https://gladkokken.imgix.net/papas.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b1af83bbc700d0df136adf97643c743c)
Steg 1
Jeg starter med å lage Mojo Rojo som er den røde sausen. Ofte serveres denne retten både med grønn og rød saus, men jeg synes den rød er den beste. Sausen er laget på grillet paprika, er enkel å lage og smaker veldig godt. Start med å legge grillet paprika, eddik, hvitløk og krydder i en blender eller bolle. Kjør til en jevn masse og spe på med olivenolje. Avslutt med å smake til sausen med salt.
![Papas 2](https://gladkokken.imgix.net/papas-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b4d193b45d1cf131bc6269f58c300878)
![Papas 3](https://gladkokken.imgix.net/papas-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7cc29a0d163c821d9cfa78d938af1c54)
Steg 2
Skyll potetene godt og finn frem en kjele. Legg potetene i kjelen i et jevnt lag. Hell på vann så de nesten dekker potetene. I denne oppskriften brukte jeg 8 dl vann, men det vil variere litt etter størrelse på kjelen. Hell over saltet og kok opp.
![Papas 5](https://gladkokken.imgix.net/papas-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e46b9e0cf1976411d405382c43438012)
![Papas 6](https://gladkokken.imgix.net/papas-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0a69d6e546e99a902ac4ec527bac1d1e)
Steg 3
Snu på potetene underveis og kok uten lokk. Du vil se at saltet krystalliserer seg underveis. Kok potetene til de er møre på medium varme. Dette tar mellom 15-20 minutter. Hell av det salte kokevannet. La potetene dampe videre i kjelen. Det er viktig at du ikke damper med lokk. Potetene vil da få det klassiske hvite laget med salt.
![Papas 7](https://gladkokken.imgix.net/papas-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b94a14169f196e5d618edd5a461cd2ad)
Steg 4
Legg potetene over i en bolle eller serveringsfat. Hell den gode røde mojo sausen i en bolle ved siden av. Nå kan du dyppe potetene i sausen og nyte. Lykke til.
![Papas 8](https://gladkokken.imgix.net/papas-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e650ee716040a7650e8b1726ecf7fe7)