Papas Arrugadas con mojo - Kanaripoteter med grillet paprikasaus
Deilig salte poteter med herlig dipp!
Ingredienser
Poteter
- 1 kg småpoteter
- 8 dl vann (til det nesten dekker potetene)
- 2,5 dl fint havsalt
Rød Mojo saus
- 1 boks grillede paprika (ca 400 gram)
- 4 fedd hvitløk
- 0,5 dl hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts røkt paprikapulver
- 3 dl Spansk olivenolje.
Denne klassiske Spanske retten/ tilbehøret er kjent fra Kanariøyene og smaker veldig godt. Retten serveres som snacks eller som tilbehør til en større tapasmeny. Potetskinnet blir skrukkete og salt på utsiden og på innsiden av poteten er den herlig og myk. Dyppes i mojosaus og nytes. En rimelig og veldig god rett. Det er perfekt å bruke Norske nypoteter når det er tilgjengelig.
Steg 1
Jeg starter med å lage Mojo Rojo som er den røde sausen. Ofte serveres denne retten både med grønn og rød saus, men jeg synes den rød er den beste. Sausen er laget på grillet paprika, er enkel å lage og smaker veldig godt. Start med å legge grillet paprika, eddik, hvitløk og krydder i en blender eller bolle. Kjør til en jevn masse og spe på med olivenolje. Avslutt med å smake til sausen med salt.
Steg 2
Skyll potetene godt og finn frem en kjele. Legg potetene i kjelen i et jevnt lag. Hell på vann så de nesten dekker potetene. I denne oppskriften brukte jeg 8 dl vann, men det vil variere litt etter størrelse på kjelen. Hell over saltet og kok opp.
Steg 3
Snu på potetene underveis og kok uten lokk. Du vil se at saltet krystalliserer seg underveis. Kok potetene til de er møre på medium varme. Dette tar mellom 15-20 minutter. Hell av det salte kokevannet. La potetene dampe videre i kjelen. Det er viktig at du ikke damper med lokk. Potetene vil da få det klassiske hvite laget med salt.
Steg 4
Legg potetene over i en bolle eller serveringsfat. Hell den gode røde mojo sausen i en bolle ved siden av. Nå kan du dyppe potetene i sausen og nyte. Lykke til.