Parmesanchips - Sprø og tynne flak av smeltet parmesan.

Ser vakkert ut og smaker fantastisk!

Ingredienser

stekbrett
  • 50 gram parmesan
Ingredienser

Dette er et veldig godt tips for å kunne imponere litt ekstra. Parmesanflak ser veldig pent ut og derfor passer de bra til å pynte maten med. De passer egentlig alle steder hvor det hadde vært godt med litt parmesan på toppen. Til en vakker pastarett, risotto eller over spekemat. Det er utrolig enkelt å lage, men smaker veldig godt. Du kan også sette frem en skål med parmesanflak. De blir nok fort borte. Her skal jeg vise deg hvordan du lager de.

Steg 1

Start med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Ta ut et stekbrett. Jeg tar litt olje på brettet før jeg legger på et bakepapir. Dette gjør at papiret klistrer seg på plass til brettet. Revet parmesan er såpass lett i vekt at dette kan være et smart tips.

Dsc 0733 3

Steg 2

Bruk et zestjern eller den fineste graden på rivejernet. Riv godt med parmesan over hele brettet.

Dsc 0735 2

Steg 3

Sett hele brettet i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stek i 7-8 minutter til osten har blitt gylden i fargen. Det er ganske så stor forskjell fra ovn til ovn så jeg anbefaler å følge med inn i ovnen på slutten av tiden så osten ikke blir brent.

Dsc 0741 4

Steg 4

Når du tar stekebrettet ut av ovnen tar du bare av bakepapiret med den smeltede osten og lar kjøle seg ned. Når osten har blitt avkjølt kan du brekke den i pene flak. Server som snacks eller bruk som pen velsmakende "pynt" på maten. Lykke til.

Dsc 0780 2