![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4d29e07072b827f01b41cbdd096ef9d2 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e3b081f3c0c62521aee27d86c97ded27 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c6e35085557f1098a039b2c10e33bc84 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0b3feda9fdd5a3aed06516d1fab0f861 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=98183a95e0c34013e4b500c4150995c9 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b2d16fb058dcd082c4f16668e30af9f4 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=3ce1f8695b805358b1173d07c4057405 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=5d6b3fb30323b667e74a8bc3a898bed4 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=154d39a021008b5b30e70ae9d8bf583e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=aa281bad4f9588faed23a81066a05bd5 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=10b00a238ef6432383d5084cd237d9a1 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2_200118_100836.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c4d6cfec26f11cae3edea8c0ac00adc3 1800w)
Parmesanchips - Sprø og tynne flak av smeltet parmesan.
Ser vakkert ut og smaker fantastisk!
Ingredienser
- 50 gram parmesan
Dette er et veldig godt tips for å kunne imponere litt ekstra. Parmesanflak ser veldig pent ut og derfor passer de bra til å pynte maten med. De passer egentlig alle steder hvor det hadde vært godt med litt parmesan på toppen. Til en vakker pastarett, risotto eller over spekemat. Det er utrolig enkelt å lage, men smaker veldig godt. Du kan også sette frem en skål med parmesanflak. De blir nok fort borte. Her skal jeg vise deg hvordan du lager de.
Steg 1
Start med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Ta ut et stekbrett. Jeg tar litt olje på brettet før jeg legger på et bakepapir. Dette gjør at papiret klistrer seg på plass til brettet. Revet parmesan er såpass lett i vekt at dette kan være et smart tips.
![Dsc 0733 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0733-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5ff16652fab6b81c077f929315c1cacc)
Steg 2
Bruk et zestjern eller den fineste graden på rivejernet. Riv godt med parmesan over hele brettet.
![Dsc 0735 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0735-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd8d0da06793264674d74377b63598b1)
Steg 3
Sett hele brettet i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stek i 7-8 minutter til osten har blitt gylden i fargen. Det er ganske så stor forskjell fra ovn til ovn så jeg anbefaler å følge med inn i ovnen på slutten av tiden så osten ikke blir brent.
![Dsc 0741 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=23b3479b2ab544ce22e71bfd562a88d1)
Steg 4
Når du tar stekebrettet ut av ovnen tar du bare av bakepapiret med den smeltede osten og lar kjøle seg ned. Når osten har blitt avkjølt kan du brekke den i pene flak. Server som snacks eller bruk som pen velsmakende "pynt" på maten. Lykke til.
![Dsc 0780 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e5730390991005e6263d757d4cf8c67)