Pasta alla Zozzona - Perfekt kombinasjon av 4 populære pastaretter !!!

Liker du pasta må du prøve denne retten som blir mer og mer populær!

Ingredienser

porsjoner
 • 500 gram Rigatoni pasta (pastarør)
 • 400 gram Spicy Salciccia (rå pølse)
 • 250 gram Bacon eller guanciale
 • 4 fedd Hvitløk
 • 1 stk Løk
 • 3 ts Chiliflakes
 • 2 stk San Marzano hermetiske tomater
 • 3 stk Eggeplommer
 • 120 gram Pecorino / parmesan
 • 1 ts Nykvernet pepper
 • 1 dl Kokevann fra pasta
 • 1 håndfull Fersk basilikum
Ingredienser

Retten har sitt opphav fra Italia og området rundt Roma. Den er en kombinasjon av de mest populære rettene Carbonara, all`Amatraciana, Cacio e Pepe og Pasta Gricia. Liker du comfortfood med masse smak er Zozzona en rett du kommer til å elske! Jeg tror dette er min nye favoritt etter jeg smakte den og blir ikke lenge til jeg lager den igjen. Her skal jeg grundig forklare hvordan jeg lager retten så du lettest mulig kan lage denne hjemme selv.

Zozzona

Steg 1

Start med å skjære opp bacon eller guanciale i terninger og legg i en kald panne. Skru på medium varme og la "smelte" ned. Det er viktig å bruke litt tid på denne delen av oppskriften for å få perfekt sprø baconbiter og den gode smaken fra fettet.

Zozzona 2
Zozzona 4

Steg 2

Nå forbereder jeg resten av ingrediensene som skal i oppskriften. Start med å fjerne skinnet fra Salcica pølsene og kutt opp løk og hvitløk i små terninger. Finn frem hermetiske tomater og kjør raskt med en blender så du får en jevn saus. Hvis du finner San Marzano tomater blir det aller best og mest riktig til denne retten.

Steg 3

Legg eggeplommene i en skål og tilsett noen dråper vann og finrevet parmesan eller pecorino. Rør godt sammen. Dette skal tilsettes i retten rett før servering og gir den deilige og kremede smaken. Dette er egentlig akkurat som man gjør når du lager en Pasta carbonara.

Zozzona 3

Steg 4

Når baconet er ferdig stekt plukker du ut de sprø bitene og lar fettet være igjen i pannen. Tilsett kjøttet fra pølsene og stek i noen minutter før du tilsetter finhakket løk. Stek et par minutter til før du tilsetter hvitløk og chiliflakes. Hell over tomatsausen og kok opp. Smak til sausen med litt salt og sukker hvis nødvendig. (noen tomater er søtere enn andre) Når sausen har småkokt i ca 10 minutter tilsetter jeg litt finhakket basilikum.

Zozzona 5

Steg 5

Kok opp pastarørene i saltet vann til det gjenstår ca 2 minutter av koketiden. De skal være litt underkokt når du flytter de over i tomatsausen. La koke i 2-5 minutter til å spe på med kokevannet fra pastaen til pastarørene har en perfekt konsistens og de har fylt seg med den gode sausen. Skru av varmen og vent 2 minutter før du tilsetter oste og eggeblandingen. Temperaturen må litt ned på retten før du tilsetter eggene så du ikke får eggerøre, men en glatt og kremet godt saus.

Zozzona 6

Steg 6

Hell nå tilbake den sprø baconbitene og strø over litt ekstra ost og noen blader med basilikum.

Zozzona 7

Her har jeg laget en video av hvordan jeg lager denne retten som jeg anbefaler å se før du skal lage denne deilige middagen hjemme.