Pasta Puttanesca - En klassisk Italiensk pastarett
En klassiker fra det Italienske kjøkkenet. Kombinasjonen av smaker er veldig god!
Ingredienser
- 200 gram Linguine/ spagetti
- 400 gram 400 gram gode tomater
- 150 gram oliven uten sten
- 4 skiver anjos i olje
- 6 fedd hvitløk
- 3 ss capers
- 1 stk rød chili
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 4 ss finkuttet bladpersille
- 0,5 stk sitron (kun skallet)
Matkurs av denne retten kan du se nederst i oppskriften.
Denne retten har sin opprinnelse fra Napoli området i Italia. Navnet er litt spesielt og oversetter du det direkte betyr det "hore pasta". Det er mange ulike myter om bakgrunnen fra denne retten. Noen mener den var så rask å lage at de prostituerte lagde det selv på hektiske dager. Opprinnelsen er ikke så viktig for meg, men disse ingrediensene smaker så godt sammen! En deilig og velsmakende klassisk pastarett som absolutt burde prøves. Noen er bekymret for at den inneholder ansjos, men det er ikke noe stress. Denne forsvinner inn i sausen og gir bare en deilig umami og saltsmak til retten. Bruk gode ingredienser og denne smaker fantastisk! Her skal jeg vise deg hvordan. Du kan også se jeg lager et matkurs av denne retten på mine sosiale medier.
Steg 1
Start med å finne frem en panne og en kjele til å koke pasta. Start med å tilsette olivenoljen i stekepannen og skivene med ansjos. Sett på medium varme. Kok opp vannet til pastaen og husk å salte vannet. Tilsett finhakket chili, oliven, kapers og hvitløk i oljen. Finkutt eller kjør tomatene raskt i en blender. Du kan også bruke hermetiske tomater av god kvalitet hvis du ønsker. Tilsett dette sammen med de andre ingrediensene og kok opp. Kok pasta til ca 2 minutter under angitt koketid på pakken. Når sausen har kokt i 3-4 minutter skrur jeg ned varmen og tilsetter finhakket persille og litt revet sitronskall. Smak til med salt og pepper.
Steg 2
Når pastaen nærmer seg ferdig kokt Heller jeg denne i sausen og sparer på kokevannet. Bland godt sammen og tilsett litt av kokevannet hvis nødvendig. La småkoke i 2 minutter og retten er klar for å nytes. Det er litt blandede meninger om denne retten skal serveres med finrevet parmesan eller ikke. jeg foretrekker uten. Nå er din perfekte Pasta Puttanesca klar for å nytes.
Her kan du se matkurset hvor jeg lager denne retten