Peking Suppe - Chinese hot and sour soup

Veldig populær kinesisk suppe som er perfekt om høsten og vinteren!

Ingredienser

porsjoner

Kyllingkraft til koking av kylling

  • 15 dl vann
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 1 ss sichuan pepper

Edikk og pepper blanding

  • 3 ss Black vinegar
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ts sesamolje

Saus med jevning

  • 1 dl vann
  • 2,5 ss maisenna mel
  • 3 ss soya saus
  • 2 ss ketjap manis (søt soya)

Til suppen

  • 2 stk kyllingbryst
  • 12 dl Kyllingkraft fra koking
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk shitake sopp
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 1 liten boks bambus i skiver
  • 2 stk egg
  • 1 håndfull koriander /vårløk til pynt
Ingredienser

Dette er nok den mest populære suppen på Kinesiske restauranter rundt i verden. Den omtales her som peking suppe, men vanligvis blir den kalt Chinese hot and soursoup. Den lages i flere ulike versjoner, men alle har en friskhet fra eddik og styrken fra pepper. Den kan lages med svinekjøtt, tofu eller kylling. Jeg synes kylling er den helt klart beste og derfor er denne oppskriften kyllingversjonen. Det er noen produkter du kanskje må innom en asiatisk butikk, men de fleste finner du på vanlige matbutikker. Denne retten laget jeg på "Matkurs med Gladkokken" og du kan se videoen at jeg lærer bort å lage akkurat denne retten nederst i oppskriften.

Peking

Steg 1

Start med å finne frem en kjele eller stor panne og tilsett ingrediensene til kraften og kyllingbrystene. Fyll opp med vann så det dekker kyllingbrystene og la de småkoke i 30-40 minutter. Da er kyllingen helt ferdig og du har fått en deilig kyllingkraft vi skal bruke i suppen.

Peking 2

Steg 2

Finn frem to stk boller og lag de to ulike sausene i hver sin. Den ene fungerer som en base og maisenna melet gjør at kraften tykner og den andre er med eddik, pepper og sesamolje og skal tilsettes suppen rett før servering. Rør godt så det ikke er noen klumper i sausene.

Peking 3

Steg 3

Når kyllingen er ferdig kokt siler du av kraften og måler opp mengden. Fyll på med vann til du får riktig mengde med væske. La kyllingen kjøle seg litt ned og riv opp med to gafler i tynne strimler. Kutt opp alle grønnsakene og du er klar for å lage suppen.

Peking 5

Steg 4

Tilsett kraften i kjelen og tilsett ingefær og du finhakkede grønnsakene. Kok opp vannet og tilsett sausen med maisenna mel. Nå ser du at suppen endrer farge og sausen tykner litt i konsistensen. La koke i noen minutter og tilsett kyllingen.

Peking 6

Steg 5

Husk å smake til suppen så den får en god balanse. Pisk sammen to egg og tilsett i suppen mens du rører. Vent to minutter og skru varmen ned så suppen ikke lenger koker og tilsett blandingen med eddik og pepper. Smak til igjen og hell over i suppeskåler. Pynt gjerne med litt frisk koriander eller vårløk. Her kan du sen hele videoen hvor jeg lærer bort å lage akkurat denne retten. Suppen tåler å oppbevares i luftett boks i kjøleskap og kan også fryses ned. Lykke til.