Sponset av Frøya Salmon

Poke Bowl - En sunn og veldig god matrett fra Hawaii.

Denne retten har det siste året blitt veldig populær og jeg forstår godt hvorfor.

Ingredienser

porsjoner

Marinade/ saus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl riseddik
  • 0,5 dl mirin (eventuelt 1 ts sukker)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 klump revet ingefær
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 3 ts sesamolje
  • 500 gram sushiris
  • 500 gram salmalaks
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 10 stk sukkererter
  • 1 stk mango
  • 1 stk chili
  • 0,5 stk agurk
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 stk avokado

Hurtig "chiliaioli"

  • 2 ss Hellmanns majones
  • 1 ss siracha chilisaus
Ingredienser

Poke Bowl stammer fra Hawaii og her kan du bruke hva du ønsker av gode grønnsaker og fisk av sushikvalitet. Retten består av marinert fisk, sushiris, grønnsaker og en veldig god saus så dette her er så sunt at du kan spise det hver dag. Et pluss er at det er veldig næringsrikt og passer ypperlig om sommeren. Har du ikke prøvd dette enda, er det virkelig på tide.

Steg 1

Start med å koke opp risen. Jeg anbefaler å bruke sushiris til dette. Følg anvisning på pakke og la risen kjøle seg ned før du bruker det i denne retten.

Dsc 0278 2

Steg 2

Start med å lage sausen/marinaden. Dette er enkelt, men det er viktig at du smaker deg frem så du får en god balanse på retten. Følger du oppskriften min vil du ha et veldig godt utgangspunkt. Du kan justere med mengden chili, ingefær, hvitløk og riseddik for å få den akkurat som du vil.

Dsc 0277 4

Steg 3

Kutt fisken opp i små terninger og hell over ca 1/3 av sausen. Bland godt sammen og la fisken ligge å kose seg i denne marinaden i ca 20 minutter før du serverer retten.

Dsc 0287 2

Steg 4

Lag en ordentlig aioli sjekk link her Aioli og bland sammen med chilisaus eller bland sammen en ordentlig majones som f.eks Hellmanns sammen med siracha chili saus.

Dsc 0288 2

Steg 5

Kutt opp alle grønnsakene i passende store biter. Det er gøy å lage litt forskjellige former og tykkelser så blir det mer spennende å spise maten. Konsistens og tekstur er også viktig når du lager og skal spise mat. Jeg skjærer løken i tynne skiver. Agurk i terninger og små strimler av gulrot. Avokado i skiver og mango i terninger. Her kan du la fantasien løpe og tilsette de smakene du synes er best selv.

Dsc 0280 3

Steg 6

Når du skal gjøre i stand maten legger du ris midt på tallerkenen og legger på alle de forskjellige grønnsakene og fisken over risen. Jeg liker best å la de ligge litt adskilt så mang selv kan lage perfekte biter med Poke Bowl. Hell over resten av sausen og topp med sesamfrø, chili i tynne skiver og fersk koriander. Jeg liker også å servere med litt chiliaioli på. I oppskriften finner du en "hurtig variant" av denne som fungerer utmerket til retten.

Dsc 0289 4

Nå er det bare å nyte en veldig god og sunn middag! Lykke til.

Dsc 0300 2