Pølser i pesto - Enkel og populær hverdagsmiddag med sprø grønnsaker!
Dette er en veldig enkel rett som passer ypperlig til hverdager. Smaken er veldig god og passer like godt for store og små. Her kan du selvfølgelig bruke andre grønnsaker du har tilgjengelig, men jeg har tatt noen jeg alltid har i kjøleskapet. Når grønnsakene stekes sammen med pølser og blandes med den gode sausen blir dette fort en populær rett for de små også. Server med pasta eller ris.
Ingredienser
- 4 stk røkte kjøttpølser
- 3 stk gulrot
- 1 stk løk
- 1 stk blomkål
- 2 dl creme fraiche
- 2 ss pesto
- 1 dl vann
- salt og pepper
- litt limesaft
- litt nøytral olje til steking
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne eller kjele. Sett på ganske høy varme og tilsett litt nøytral olje. Jeg putter i grønnsakene så fort de er ferdig kuttet. Start med å kutte løken og legg i panna.
Steg 2
Kutt pølsene i skiver og legg sammen med løken
Steg 3
Skjær gulrøttene i tynne skiver og legg i panna. Siden denne retten har kort steke og koketid er det smart å kutte gulrøttene i tynne skiver.
Steg 4
Avslutt med å kutte blomkål i små buketter og tilsett i panna. Krydre med litt salt og pepper.
Steg 5
Stek blandingen i noen minutter til den har fått en litt gylden farge. rør rundt jevnlig når du steker.
Steg 6
Bland sammen creme fraiche, pesto, vann og limesaft. Hell over i panna med pølsene og grønnsakene.
Steg 7
La koke i noen minutter. Husk å røre av og til så det ikke svir seg i bunn av pannen. Smak til med salt og pepper. Server sammen med pasta, ris eller en salat. Dette er en super hverdagsmiddag som er veldig rask å lage. Lykke til.