Poolish til pizzadeig - Luftigere bunn og bedre smak!

Denne lager du dagen før du skal lage Napolitansk pizza

Ingredienser

porsjon (til min Napolitanske pizzadeig)
  • 150 gram Hvetemel for pizza
  • 150 gram romtemperert vann
  • 2,5 gram tørrgjær
  • 2,5 gram honning
Ingredienser

Jeg liker å fordype meg i oppskrifter og jakter alltid på å perfeksjonere og få best mulig resultat. Når jeg prøvde dette første gang ble jeg veldig imponert over resultatet. Poolish er en gjæring/fermentering som lages dagen før du skal bake. Dette er brukt mye i flere verdensdeler innen baking og veldig mange Italienske pizzabakere sverger til denne metoden for å lage pizza. Her skal jeg vise hvor enkelt det er å lage. Kan også brukes i brød og andre deiger. Poolish gir en bedre struktur på glutenet, mer luftighet og mer kompleks smak.

Poolish pizza

Steg 1

Denne poolishen inneholder kun 4 ingredienser. Mel, tørrgjær, vann og litt honning. Bland tørrgjæren i romtemperert vann og tilsett honningen. Rør et par minutter til gjæren og honningen er løst opp. Honningen tilsettes for å "booste" gjæren da gjær liker sukker/sødme.

Poolish pizza 2

Steg 2

Tilsett melet og bland sammen til en røre. Sett på lokket og la stå ute i romtemperatur i 1 time før du setter den i kjøleskapet i 16-24 timer. Ta poolishen ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal bruke den i en oppskrift. Resultatet er det bare å glede seg til!! Her kan du se bilde før gjæring.

Poolish pizza 3

Her kan du se bilde etter 20 timer og klar for bruk.

Poolish pizza 4