Sponset av Siemens Studioline

Jule Porchetta - Smak av jul pakket inn i utrolig sprø svor!

Dette er så utrolig godt! Her ser du hvordan jeg lager en deilig porchetta i ovnen hjemme.

Ingredienser

porsjoner
  • 3,5 kg tynnribbe av god kvalitet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron (kun skallet)
  • 2 ts chiliflak
  • 1 håndfull finhakket persille
  • 2 ts tørket ingefær
  • 2 ts malt muskat
  • rikelig med nykvernet pepper og flaksalt
Ingredienser

Nå nærmer det seg jul og da er det viktig med noen "prøvejulemiddager" i forkant. En sprø Porchetta med saftig svinekjøtt krydret med smaker av jul er perfekt. Forrige jul serverte jeg faktisk en "flat" tradisjonell ribbe og denne. Jeg kan røpe at det faktisk var Porchettaen som var mest populær. Her finner du lang instruksjonsfilm om hvordan du lager dette. Bilder og film produsert av Hegnar Brand Studio

Steg 1

Fjern bein i tynnribben og lag riller med en skarp kniv i svoren. Snu ribben rundt og bruk en skarp kniv for å skjære et kutt i midten av ribben som gir deg mulighet til å brette den ut til dobbel str. Strø på med urter og krydder og masser disse inn i kjøttet.

Mg 5130

Steg 2

Rull tett sammen og bind sammen med mathyssing. Strø litt salt på svoren.

Mg 5137

Steg 3

Damp Porchettaen i 1 time på 100 grader, Stek deretter porchettaen med varmluft 90-120 grader i 3-6 timer til den når en kjernetemperatur på ca 65 grader. Ta porchettaen ut av ovnen og sett ovnen til 250 grader. Sett porchettaen tilbake når ovnen er var og stek til svoren popper opp. Dette tar mellom 10-20 minutter. Det er også mulig å avslutte med litt grill, men det pleier ikke være nødvendig.

Mg 5240
Mg 5243