Potetbåter - raskt, sunt og passer til det meste

Disse potetbåtene er kanskje en av de mest vanlige og hvis jeg har litt dårlig tid lager jeg ofte disse.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk poteter
  • olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg lager ofte poteter til maten. Det jeg liker veldig med poteter er at de er så allsidige. Du får poteter i mange størrelser, konsistenser og du kan tilberede dem på utallige måter. Disse potetbåtene er kanskje en av de mest vanlige og hvis jeg har litt dårlig tid lager jeg ofte disse. Du trenger ikke skrelle og de blir ferdige i ovnen mens du lager i stand resten av maten. Potetbåter passer til både kjøtt og fisk og inneholder masse næring.

Potet 5

Steg 1

Start med å sette ovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluft hvis du har. Når du ikke fjerner skallet på potetene er det viktig å vaske dem godt. Jeg pleier å fylle kummen med godt med vann og vaske dem der før jeg flytter dem over på skjærefjølen.

Potet 4

Steg 2

Kutt potetene opp i fine båter og legg over i en form med bakepapir. Jo tykkere du kutter båtene jo lengre tid tar dem å steke. Så til en hverdagsmiddag hvor jeg har 20-30 minutter skjærer jeg dem i ganske tynne båter.

Potet 3

Steg 3

Fordel potetbåtene jevnt utover i formen og hell på godt med olivenolje. Strø på salt og kvern over litt pepper. Fordel olje, salt og pepper på alle potetene. Bruk hendene det er helt klart det beste.

Potet 1

Steg 4

Sett inn i ovnen. Jeg pleier å ta dem ut er ca halvparten av steketiden og snurre dem litt rundt. Dette sikrer at ingen blir svidd og at alle får ca samme stekegrad. Etter ca 20-25 minutter er potetene klare. Hell over i en bolle eller sett formen på bordet. Resultatet er deilige crispy potetbåter som både store og små liker. Det er ingen grunn til å kjøpe dette ferdig i frysedisken når det er så enkelt å lage. Resultatet blir også veldig mye bedre. Lykke til.

Potet Front