Potetmos - Godt til hverdag og fest!

Her er triksene for å lage en veldig god potetmos.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram mandelpotet (uten skall)
  • 3 dl melk
  • 50 gram smør
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ts salt
Ingredienser

Potetmos passer ypperlig som tilbehør til mange retter. Dette er et tilbehør som lages enkelt og greit og er populært for både store og små. Dette er en grunnoppskrift på potetmos, men hvor "silkemyk" du lager den og hvor mye smør du ønsker i den kan variere litt fra hverdag til fest. Her viser jeg noen smarte tips for å lage dette tilbehøret.

Steg 1

TIPS: Bruk alltid melne poteter. Poteter som f.eks mandelpotet passer langt bedre til potetmos enn kokefaste. Dette står på posene med poteter i butikken. Skrell potetene og legg i en kjele med kaldt vann. Jeg skyller potetene litt først. Kok opp potetene og la koke til de er helt møre. Dette tar ca 15 minutter. TIPS: ikke ha salt i vannet. Det gjør at potetmosen får en litt seig konsistens.

Dsc 0402 3
Dsc 0404 5

Steg 2

Et godt tips i stedet for å tilsette kald melk noe som gjør potetmosen mye raskere kald. Varm opp smør, melk og krydder i en kjele ved siden av. (vent fortsatt med saltet)

Dsc 0431 2

Steg 3

Knus potetene med en vips eller potetpresse og spe på med den varme melken.

Dsc 0435

Steg 4

Avslutt med å smake til med salt. Det er også veldig godt med litt finrevet parmesan. Pynt gjerne med litt persille og server. Et enkelt og godt tilbehør. Lykke til.

Dsc 0438