Å kjøpe potetsalat ferdig er totalt unødvendig. Det smaker ikke i nærheten av så bra som hjemmelaget.
Ingredienser
- 1 kg amadine poteter
- 1 stk rødløk
- 2 ts dijon sennep
- 1 ts eplecidereddik
- 0,5 stk lime (kun saften)
- 1 håndfull fersk persille
- 2 dl solsikkeolje
- 2 ss olivenolje
- 1 stk eggeplomme
- 1,5 dl creme fraiche
- gressløk
- salt og pepper
Denne oppskriften på potetsalat fungerer veldig godt til spekemat, pølser, grillmat osv. En god potetsalat trenger syre, hvis ikke blir det fort en litt for fet smak. Prøv denne oppskriften og jeg håper du ikke kjøper potetsalat ferdig på butikken igjen.
Steg 1
Start med å skylle potetene godt. Kutt de opp i ganske like biter. En bit skal være en passe munnfull. Legg potetene i saltet vann og kok på medium varme i ca 15 minutter til er ferdige.
Steg 2
Ta en bolle og tilsett eggeplommen, Dijon og eplecider eddik og pisk sammen tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker. (akkurat samme metode som når du lager aioli eller majones. Når røren begynner å tykne bytter du over til olivenolje. total mengde olje skal være ca 2 dl. Tilsett nå saften av 1/2 lime og 1,5 dl creme Fraiche. smak til med salt, pepper og litt sukker. Finkutt persille og rødløk og bland sammen med røren.
Steg 3
Når potetene er ferdige og har fått dampet litt fra seg, så blander du dette sammen med en slikkepott. La stå i kjøleskapet noen timer så smakene får satt seg skikkelig. Nå er det bare å pynte med litt gressløk, rødløk og persille og servere gjestene.
Steg 4
Dette er en frisk potetsalat som passer til både grill og spekemat. Lykke til.