Pulled Chicken - Saftige tynne strimler av kylling
Passer perfekt til taco, sandwicher og salater
Ingredienser
Til kraften
- 4 stk kyllingbryst
- 1 liter vann
- 1 stk løk
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss korianderfrø
Saus
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss eplesidereddik
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 1 ss røkt paprika
- 1 ss Spisskummen
- 1 ts cayennepepper
- 1 stk lime (kun saften)
- salt og pepper
- 2 dl kokekraften fra kyllingen
Dette er en ypperlig metode for å forvandle litt kjedelige kyllingbryst til saftige tynne strimler. Pulled chicken eller "Revet kylling" er veldig vanlig innen BBQ og til tacos. Dette er populært for både store og små. Du kan gjøre i stand kyllingen i god til før servering og bare varme opp når du skal spise. Her viser jeg deg hvor enkelt du kan lage denne retten hjemme.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og sett på medium + varme. Rens og grovkutt en løk. Legg dette i kjelen.
Steg 2
Legg i kyllingen og hell over vannet. Vannet skal akkurat dekke kyllingen. Så hvis det ikke holder med mengde oppgitt i oppskriften så tar du bare litt ekstra. Hell krydder i vannet og kok opp. Pass på at kyllingen ikke fosskoker, men småkoker. La koke i 60 minutter.
Steg 3
Når kyllingen koker kan du lage sausen. Stek løk og hvitløk i smør til den blir gylden og myk.
Steg 4
Hell i resten av ingrediensene til sausen og bland godt sammen. Jeg sper på med litt av kokekraften fra kyllingen og lar sausen småkoke.
Steg 5
Plukk kyllingen opp av vannet og legg på en fjøl. Riv kyllingen opp med to gafler. Da får du masse tynne strimler av kylling.
Steg 6
Hell kyllingen sammen med sausen og bland godt sammen.
Nå har du klar saftig og velsmakende strimler av kylling. Kan brukes i salater, taco, kyllingburgere +++ Her er det bare kreativiteten som setter begrensninger. Jeg serverte de i dag med tortillalefser, syltet rødløk, mais og chiliaioli. Lykke til.