![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f699387b892b36cbec33524b8d96d714 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=35bba59aa1698ead38f4d054ef98476c 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c8251686130161ff101c2d4ae5f1d1c4 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3e129087f4b12009c965a4902a497831 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8125488a4797a5fd3e2f039aef398e9b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=66fd05d8bc2fa6c866ceddea9297209f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=bf1684c99b8fa3d19c7874ea9fc10142 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=683a0332a9e1cabb0324972d866b0a87 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3b19db3d0be5177668f124cce0cbfcf9 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a79f66a62df819f5a96f5a5f85a7aa0f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=95f9ed13deb9dcd1461f5227ed27353e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=71b596c23b348864afe51a5a45f31bbc 1800w)
Pulled Chicken - Saftige tynne strimler av kylling
Passer perfekt til taco, sandwicher og salater
Ingredienser
Til kraften
- 4 stk kyllingbryst
- 1 liter vann
- 1 stk løk
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss korianderfrø
Saus
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss eplesidereddik
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 1 ss røkt paprika
- 1 ss Spisskummen
- 1 ts cayennepepper
- 1 stk lime (kun saften)
- salt og pepper
- 2 dl kokekraften fra kyllingen
Dette er en ypperlig metode for å forvandle litt kjedelige kyllingbryst til saftige tynne strimler. Pulled chicken eller "Revet kylling" er veldig vanlig innen BBQ og til tacos. Dette er populært for både store og små. Du kan gjøre i stand kyllingen i god til før servering og bare varme opp når du skal spise. Her viser jeg deg hvor enkelt du kan lage denne retten hjemme.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og sett på medium + varme. Rens og grovkutt en løk. Legg dette i kjelen.
![DSC 1634](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1634.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0a7998b74fa3a1fc5bf101b8ce7bc228)
Steg 2
Legg i kyllingen og hell over vannet. Vannet skal akkurat dekke kyllingen. Så hvis det ikke holder med mengde oppgitt i oppskriften så tar du bare litt ekstra. Hell krydder i vannet og kok opp. Pass på at kyllingen ikke fosskoker, men småkoker. La koke i 60 minutter.
![DSC 1635](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1635.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=180c7702e919802b78f1dd3026ba6ce1)
![DSC 1638](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1638.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=34d36b0939e5df90604054c07c1165d4)
Steg 3
Når kyllingen koker kan du lage sausen. Stek løk og hvitløk i smør til den blir gylden og myk.
![DSC 1640](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1640.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c97066dd1d668ca1cb8f5c7c9e5146d6)
Steg 4
Hell i resten av ingrediensene til sausen og bland godt sammen. Jeg sper på med litt av kokekraften fra kyllingen og lar sausen småkoke.
![DSC 1643](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1643.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5774b4bcee7010c94b781c7c2ab688fc)
Steg 5
Plukk kyllingen opp av vannet og legg på en fjøl. Riv kyllingen opp med to gafler. Da får du masse tynne strimler av kylling.
![DSC 1645](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1645.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=62af686f7fe27dd2a0a5d930dc26af31)
Steg 6
Hell kyllingen sammen med sausen og bland godt sammen.
![DSC 1649](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1649.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c6c62a50463b2c6ea9b16c90828675e)
![DSC 1652](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1652.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a17ef8d02025d2f260fe6d9bedd7e762)
Nå har du klar saftig og velsmakende strimler av kylling. Kan brukes i salater, taco, kyllingburgere +++ Her er det bare kreativiteten som setter begrensninger. Jeg serverte de i dag med tortillalefser, syltet rødløk, mais og chiliaioli. Lykke til.
![DSC 1667](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1667.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2641cc88fee464bf138b49c8c23d7d36)