Purrestuing - Liker du Purre kommer du til å elske dette.

Tilbehøret som passer til både kjøtt, fugl og fisk!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk purre
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 3,5 dl kremfløte
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg synes purre er veldig godt, men best av alt er det når du lager en god Purrestuing. Dette kremede tilbehøret smaker herlig av purre, fløte og hvitvin. Det er ikke alle grønnsaker som passer like godt til fisk som kjøtt, men det mener jeg at denne gjør. Her er min oppskrift og beste tips for å lage Purrestuing.

DSC 1155

Steg 1

Start med å skjære av den nederste stilken og toppen av purren. Jeg skjærer den i stimler p langs før jeg kutter den i biter.

DSC 1156

Steg 2

Purre er konstruert fra naturens side med stort potensial for å ha litt jord, sand eller møkk mellom blandene. Så legg alt kuttet i en sil og skyll godt under kaldt vann.

DSC 1161

Steg 3

Brun smøret i en kjele eller panne. Når smøret begynner å bli brunt legger jeg i purren. Stek purren i 5-10 minutter på høy varme til den har blitt litt mykere og en del væske har fordampet. Hell i hvitvin og kok til den nesten er borte også.

DSC 1165
DSC 1166

Steg 4

Hell i kremfløten og bland godt sammen. Skru ned varmen til medium og la Purrestuingen småkoke i 10-15 minutter til fløten har blitt tyknet og purren helt myk. Smak til med salt og nykvernet pepper.

DSC 1174
DSC 1178

Steg 5

Purrestuing kan fint lages i stand i god tid og varmes opp igjen før servering. Dette deilige tilbehøret passer ypperlig til fisk, skalldyr, fugl og kjøtt. Liker du smaken av Purre kommer du til å elske denne oppskriften.

DSC 1181 2