![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=63356aa6249eabf49766f4cfff95e997 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=54d3d4607109ba5cf5f901332e05cc39 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a913fabd1ae0928a98b634c9e4bfc27a 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=253727452ec76d277afe161eff0f9946 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a01d7834f4bf8e2bf30caa35da5c2000 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2654e7a89f38b5b1b06fefc727321a92 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=94b45567454fc51e971015dabbb12913 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=29a15b6cf5b027415f45f87d859c9365 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=bae8b7e741038990838d71c66fc6e457 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=94231328df96fcbda945bd1dd3e0e6da 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6bea75b4d377f7dff4e99f46201e0139 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=55e5685d6d6344791a87023b8728f20d 1800w)
Purrestuing - Liker du Purre kommer du til å elske dette.
Tilbehøret som passer til både kjøtt, fugl og fisk!
Ingredienser
- 2 stk purre
- 2 ss smør
- 1 dl hvitvin
- 3,5 dl kremfløte
- salt og pepper
Jeg synes purre er veldig godt, men best av alt er det når du lager en god Purrestuing. Dette kremede tilbehøret smaker herlig av purre, fløte og hvitvin. Det er ikke alle grønnsaker som passer like godt til fisk som kjøtt, men det mener jeg at denne gjør. Her er min oppskrift og beste tips for å lage Purrestuing.
![DSC 1155](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1155.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5168f431d8a7c7a2178f1d528d829e67)
Steg 1
Start med å skjære av den nederste stilken og toppen av purren. Jeg skjærer den i stimler p langs før jeg kutter den i biter.
![DSC 1156](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1156.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15df59ebe2b27aee9c8268c276894148)
Steg 2
Purre er konstruert fra naturens side med stort potensial for å ha litt jord, sand eller møkk mellom blandene. Så legg alt kuttet i en sil og skyll godt under kaldt vann.
![DSC 1161](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1161.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=557b9782731ea87c439ef940f9fdfa6e)
Steg 3
Brun smøret i en kjele eller panne. Når smøret begynner å bli brunt legger jeg i purren. Stek purren i 5-10 minutter på høy varme til den har blitt litt mykere og en del væske har fordampet. Hell i hvitvin og kok til den nesten er borte også.
![DSC 1165](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1165.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91d9f8d4c500112b40f527a18b1bf147)
![DSC 1166](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1166.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a19ba22433f95497f99971775f46f6d5)
Steg 4
Hell i kremfløten og bland godt sammen. Skru ned varmen til medium og la Purrestuingen småkoke i 10-15 minutter til fløten har blitt tyknet og purren helt myk. Smak til med salt og nykvernet pepper.
![DSC 1174](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1174.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3f7d7d33a1149d20f02e13cf907449e8)
![DSC 1178](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1178.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1950c022715cfed89cf3a080c5e6259f)
Steg 5
Purrestuing kan fint lages i stand i god tid og varmes opp igjen før servering. Dette deilige tilbehøret passer ypperlig til fisk, skalldyr, fugl og kjøtt. Liker du smaken av Purre kommer du til å elske denne oppskriften.
![DSC 1181 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1181-2_200429_134058.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5153cc9fb1be4245813ef37e470b54df)