Deilig fyll og ost presset sammen av hvetetortillas er oppskriften på en lykkelig middag.
Ingredienser
Quesadilla
- 1 boks VegMe Vegetarboller
- 1 stk løk
- 0,5 stk squash
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk søtpaprika
- 1 stk rød chili
- 1 ts spisscummin
- 2 ts røkt paprika
- 1 håndfull finhakket bladpersille
- salt og pepper
- olivenolje til steking
- 8 stk hvetetortillas
- 150 gram revet mozerella
Gode tilbehør
- nachochips
- avokado
- jalapeno
- rømme
Quesadilla er enkelt å lage, smaker utrolig godt og er egentlig bare deilig fyll presset sammen av hvetetortillas og stekt i panne. Det er flere av mine følgere som spør om jeg kan legge ut noen flere vegetarretter eller kjøttfrie middager. I dag har jeg testet den nye serien fra Meny som heter Vegme. Det er ferske vegetarprodukter som kan erstatte kjøtt på middagsmenyen av og til. Jeg fikk frie tøyler til å lage den beste oppskriften med deres produkter og resultatet ble noen utrolig gode Quesadillas. Hvis du vil lese mer om Vegme produktene sjekk linken her
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne og sett på ganske høy varme. Hell i litt olivenolje. Finhakk løk og grovhakk VegMe vegetarboller. Legg i stekepannen og fres godt til løken har blitt myk.
Steg 2
Finhakk squash, søtpaprika, hvitløk og bladpersille. Tilsett i stekepannen og ta på krydder. Stek i 5-10 minutter.
Steg 3
Her er den enkel prosessen for å lage Quesadillas. Start med å finne frem en hvetetortilla og legg på ost.
Steg 4
Legg på ca 1/4 av fyllet
Steg 5
Strø over litt mer ost og avslutt med å legge en hvetetortilla på toppen igjen. Press forsiktig med hendene så det blir en litt fast konsistens mellom hvetetortillaene.
Steg 6
Når du skal steke Quesadilla bruker du en en tørr stekepanne. Jeg bruker medium varme (dvs fra 1-9 bruker jeg 6 ) Stek til osten er helt smeltet og hvetetortillaen har blitt sprø og gylden. Snu forsiktig og stek på andre siden. Jeg steker ca 5 minutter på hver side.
Steg 7
Når Quesadillaen er ferdig stekt legger du den på skjærebrett og deler den i 2 med en skarp kniv. Jeg liker å servere dette med litt nachochips, avokado, ekstra chili og rømme. Nå er det bare å nyte! Lykke til med en kjøttfri middag.