Quesadilla - Kjøttfri, spicy og utrolig godt!

Deilig fyll og ost presset sammen av hvetetortillas er oppskriften på en lykkelig middag.

Ingredienser

hele Quesadilla

Quesadilla

  • 1 boks VegMe Vegetarboller
  • 1 stk løk
  • 0,5 stk squash
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk søtpaprika
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts spisscummin
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 håndfull finhakket bladpersille
  • salt og pepper
  • olivenolje til steking
  • 8 stk hvetetortillas
  • 150 gram revet mozerella

Gode tilbehør

  • nachochips
  • avokado
  • jalapeno
  • rømme
Ingredienser

Quesadilla er enkelt å lage, smaker utrolig godt og er egentlig bare deilig fyll presset sammen av hvetetortillas og stekt i panne. Det er flere av mine følgere som spør om jeg kan legge ut noen flere vegetarretter eller kjøttfrie middager. I dag har jeg testet den nye serien fra Meny som heter Vegme. Det er ferske vegetarprodukter som kan erstatte kjøtt på middagsmenyen av og til. Jeg fikk frie tøyler til å lage den beste oppskriften med deres produkter og resultatet ble noen utrolig gode Quesadillas. Hvis du vil lese mer om Vegme produktene sjekk linken her

Dsc 0090

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og sett på ganske høy varme. Hell i litt olivenolje. Finhakk løk og grovhakk VegMe vegetarboller. Legg i stekepannen og fres godt til løken har blitt myk.

Dsc 0095
Dsc 0098

Steg 2

Finhakk squash, søtpaprika, hvitløk og bladpersille. Tilsett i stekepannen og ta på krydder. Stek i 5-10 minutter.

Dsc 0100

Steg 3

Her er den enkel prosessen for å lage Quesadillas. Start med å finne frem en hvetetortilla og legg på ost.

Dsc 0103

Steg 4

Legg på ca 1/4 av fyllet

Dsc 0105 2

Steg 5

Strø over litt mer ost og avslutt med å legge en hvetetortilla på toppen igjen. Press forsiktig med hendene så det blir en litt fast konsistens mellom hvetetortillaene.

Dsc 0106
Dsc 0108 2

Steg 6

Når du skal steke Quesadilla bruker du en en tørr stekepanne. Jeg bruker medium varme (dvs fra 1-9 bruker jeg 6 ) Stek til osten er helt smeltet og hvetetortillaen har blitt sprø og gylden. Snu forsiktig og stek på andre siden. Jeg steker ca 5 minutter på hver side.

Dsc 0109
Dsc 0112

Steg 7

Når Quesadillaen er ferdig stekt legger du den på skjærebrett og deler den i 2 med en skarp kniv. Jeg liker å servere dette med litt nachochips, avokado, ekstra chili og rømme. Nå er det bare å nyte! Lykke til med en kjøttfri middag.

Dsc 0141