![](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=245762d775a0c60d942e05bfe89b7978 700w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e39e73f484b5bddce25246cf5a53915a 800w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a4c67bb6f9b180b17019c7a844048489 900w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7ea947625dd472577f1935ee4a757c81 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0321521ae8ee2a4d6a75a8aa11ff1632 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=df0718e741a264f7a4f5fa6d9223834a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=929ac8047b61e0814d2377cfb73282a1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1cda7445856d1bc7940389e469f5bf60 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2922a93d096d8f443b26b016baeccaf5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8e74a51e841274c83ef709a56d64dec6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=20d90b9521f304c78a39e35b93f3b39c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5dade294115bd86d8e4478aec6b39cb2 1800w)
Ratatouille bakt i ovnen - Disse deilige grønnsaker som passer til det meste!
Deilige grønnsaker med masse smak!
Ingredienser
- 1 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 stk aubergin
- 1 stk squash
- 2 stk tomater
- 1 stk rød chili
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk rød paprika
- 2 ts rødvinseddik
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 ts oregano
- 50 gram parmesan
Ratatouille ble mest kjent fra filmen med samme navn, men er et kjent tilbehør. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på en mer klassisk oppskrift, men denne er enklere og jeg synes smaken blir enda bedre! Det er veldig lett å lage og et perfekt tilbehør du kan bruke til det aller meste. Her bakes hele retten i ovnen og noen av grønnsakene har lenger steketid å blir en del av sausen.
![Ratatouille bakt](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9644eb4805c00f9e66db3200f83bf1db)
Steg 1
Start med å finne en kjele/panne som tåler å stå i ovnen. Her bruker jeg støpejernsformen min som passer perfekt. Tilsett halvparten av olivenoljen i formen. Grovkutt løk og hvitløk. Stek i formen sammen oregano. Når løken har blitt myk tilsetter jeg rødvinseddik. Kutt opp aubergin i terninger og legg i pannen. Bland sammen og sett hele formen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. La steke i 30 minutter.
![Ratatouille bakt 2](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7da657facff97d9609b098664de96c07)
![Ratatouille bakt 3](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2bdb693ce568fb0d730d32f62c6098cd)
Steg 2
Bruk en stavmikser eller mos dette til en tykk røre. Dette blir nå sausen til denne Ratatouillen. Legg i grovkuttede biter av squash og paprika. Strø over parmesan og resten av olivenoljen. Ta på litt salt og nykvernet pepper og sett tilbake i ovnen. Nå skal denne få 20 minutter til i ovnen. Rør om 1-2 ganger i løpet av den siste steketiden.
![Ratatouille bakt 5](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5473cfd62d0adb931ffb47e786bc8dd7)
![Ratatouille bakt 6](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be72de6304bf15b2dcf9686d79e641cb)
![Ratatouille bakt 7](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8a9a4a21197fb566b1831c876f26ccc2)
![Ratatouille bakt 8](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef18f6fb01fdfebc3ace4d903b6750cd)
Steg 3
Nå er dette tilbehøret klart! Rør godt rundt og avslutt gjerne med noen friske urter og litt ekstra olivenolje. Lykke til.
![Ratatouille bakt 10](https://gladkokken.imgix.net/Ratatouille-bakt-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=88e7f4db9291d18a38b7fc4d677e00cd)