Ratatouille bakt i ovnen - Disse deilige grønnsaker som passer til det meste!

Deilige grønnsaker med masse smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk aubergin
  • 1 stk squash
  • 2 stk tomater
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ts rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts oregano
  • 50 gram parmesan
Ingredienser

Ratatouille ble mest kjent fra filmen med samme navn, men er et kjent tilbehør. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på en mer klassisk oppskrift, men denne er enklere og jeg synes smaken blir enda bedre! Det er veldig lett å lage og et perfekt tilbehør du kan bruke til det aller meste. Her bakes hele retten i ovnen og noen av grønnsakene har lenger steketid å blir en del av sausen.

Ratatouille bakt

Steg 1

Start med å finne en kjele/panne som tåler å stå i ovnen. Her bruker jeg støpejernsformen min som passer perfekt. Tilsett halvparten av olivenoljen i formen. Grovkutt løk og hvitløk. Stek i formen sammen oregano. Når løken har blitt myk tilsetter jeg rødvinseddik. Kutt opp aubergin i terninger og legg i pannen. Bland sammen og sett hele formen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. La steke i 30 minutter.

Ratatouille bakt 2
Ratatouille bakt 3

Steg 2

Bruk en stavmikser eller mos dette til en tykk røre. Dette blir nå sausen til denne Ratatouillen. Legg i grovkuttede biter av squash og paprika. Strø over parmesan og resten av olivenoljen. Ta på litt salt og nykvernet pepper og sett tilbake i ovnen. Nå skal denne få 20 minutter til i ovnen. Rør om 1-2 ganger i løpet av den siste steketiden.

Ratatouille bakt 5
Ratatouille bakt 6
Ratatouille bakt 7
Ratatouille bakt 8

Steg 3

Nå er dette tilbehøret klart! Rør godt rundt og avslutt gjerne med noen friske urter og litt ekstra olivenolje. Lykke til.

Ratatouille bakt 10