Ravioli med egg og salviesmør - Italiensk perfeksjon!

Når du skjærer opp denne raviolien renner eggeplommen ut og blir en del av sausen!

Ingredienser

4 stk ravioli

Fersk pastadeig

  • 200 gram ferdig pastadeig

Ostefyll + eggeplomme

  • 1,5 dl ricotta
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 50 gram revet parmesan
  • 1 håndfull basilikum
  • 4 stk eggeplomme
  • salt og pepper

Brunet salviesmør med sitron

  • 100 gram smør
  • 20 stk salvieblader
  • 0,5 stk sitron
  • 0,5 dl kokevann fra pasta
  • 30 gram revet parmesan
Ingredienser

Dette er en klassiker og jeg liker den best som forrett. Deilige hjemmelaget ravioli fylt med en krydret osteblanding og en flytende eggeplomme. Denne retten er litt vanskeligere og krever at du lager hjemmelaget pasta. Det brunede salviesmøret med sitron er den perfekte sausen til denne retten sammen med den flytende plommen. Her skal jeg vise deg hvordan du lager dette. Denne oppskriften har videoinstruksjon du kan se nederst i oppskriften.

Steg 1

Det første du må gjøre er å lage hjemmelaget pasta. Her er link til hvordan du gjør dette. Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!

Pasta Front

Steg 2

For å lage fyllet rører du sammen ricotta, revet parmesan, finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper og skvis i sitronsaften.

Ravioli med egg

Steg 3

Bruk en pastamaskin eller kjevle ut pastadeigen til veldig tynne plater. Pass på å bruke godt med mel på benken så de ikke sitter fast etter. Legg på en stor spiseskje med osteblandingen og lag en god fordypning i midten. Legg en eggeplomme i hver fordypning. Ta litt vann på fingeren og gjør pastadeigen litt fuktig der den skal klistres sammen. Dette gjør at den limer bedre sammen. Legg en plastaplate på toppen. Press ut så mye luft du klarer og bruk et glass eller form for å stikke ut ravioliene.

Ravioli med egg 2
Ravioli med egg 3
Ravioli med egg 4

Steg 4

For å lage sausen bruker jeg en stor panne og tilsetter smøret. Varm opp medium+ varme . Legg i halvparten av salviebladene og varm opp til smøret begynner å frese skikkelig. Når det begynner å bli stille rører jeg jevnlig og smøret brunes. Det er viktig at det ikke blir brent smør, men brunt smør. Når det begynner å komme en nøtteaktig lukt og smøret har fått en gylden farge er det klart. Skru ned varmen og tilsett sitronsaft og litt vann for å kjøle ned smøret. Sil av smøret så du blir kvitt eventuelle deler av smøret som har blitt brent og legg det brunede smøret tilbake i stekepannen. Legg i noen friske salvieblader og skru på medium varme.

Steg 5

Kok ravioli i kokende vann i ca 3 minutter, sil av vannet og legg de i det varme brunede smøret. Hell over litt smør og etter 30 sekunder er de klare. Legg rett over på en tallerken og hell over litt av smøret. Riv over litt parmesan og retten er klar for å nytes!

Ravioli med egg 6