![](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=401e34a0cb263668c20010620298eae7 700w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d9b9d74a9532089148775fd077670d2b 800w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3ad83057cd9cb484e6246e35cf80fda0 900w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b40022a79cc5098f6aea8a7fb3b5fa5a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=62fb0dde42b7506f6f3b295a019b27f5 1100w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8443f9fea123709f32c5655426ad5a84 1200w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2a1da6f3905b706b3351ea2d54b4b42f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1edc656c930d5cf3c6da0b3e1b0d63f9 1400w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b3ada21a17f96f7023ca2e7c448ccbc0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6c6635576c3d8aee2188d31dad70828e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=48da283c3d06714bbfd9cf6cb0d5ce34 1700w, https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=4e76eb6bdfc1f3269585217d2def04d0 1800w)
Hjemmelaget Ravioli - fyllt med deilig kjøtt og ost i en spicy tomatsaus
Hjemmelagde Ravioli er noe av det beste som finnes!
Ingredienser
Kjøttfyll
- 400 gram karbonadedeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts chilipulver
- 50 gram parmesan
- 2 dl ricotta ost
- 1 håndfull fersk basilikum
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- salt og pepper
Spicy tomatsaus
- 1 ts chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss tomatpure
- 1 ss rødvinseddik
- 1 boks gode hermetiske tomater
- 3 ts sukker
- 1 ss god olivenolje
- salt og pepper
- litt av kokevannet fra pastaen
Grunnoppskrift pasta
- 300 gram Pastamel (tipo 00)
- 195 gram egg (mest eggeplommer)
- 2 ts salt
- 1 ts olivenolje
Ravioli er tynne pastaplater som fylles med deilig innhold mellom platene og platene tettes igjen så du får en fantastisk pasta fyllt med det du liker best. Ravioli er en av mine favoritter og i Italia lages dette i mange forskjellige former og fylles med mange forskjellige smaker. I denne oppskriften har jeg laget et veldig enkelt kjøtt og ost fyll, men her er det muligheter til å fylle med hummer, oster, eggeplommer, spinat osv... Det er ikke vanskelig å lage, men det krever litt trening før det visuelle resultatet blir veldig bra.
Steg 1
Start med å steke karbonadedeig sammen med chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper
![Ravioli 2 2](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bda86559e5e1404748409bf0cac35eae)
Steg 2
Bland det stekte kjøttet sammen med de andre ingrediensene til fyllet og bland godt sammen. Sett i kjøleskapet. Det er mye enklere og forme små kuler når dette blir kaldt. Det gjør jobben mye lettere når du skal fylle opp ravioliene.
![Ravioli 2 3](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4896d44a7db45dafc732c59c98976239)
![Ravioli 2 4](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb9b627975832f96fcd3e6f1ba58e747)
Steg 3
Start med å finne frem en stor stekepanne og hell i godt med god olivenolje. Tilsett chili, hvitløk og sjalottløk. Stek til løken blir myk og blank. ta i tomatpure og sukker og stek i noen minutter. Dette gjør at den litt beske smaken fra tomatpureen blir borte. Tilsett en skvett med rødvinseddik og la den koke bort. Hell i de hermetiske tomatene og rør godt rundt. Spe på med kokevannet fra pastaen for å få ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og la stå å småputre i panne frem til du skal servere maten.
![Ravioli 2 7](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb64a77d13803113440cdc157154e018)
Steg 4
Hvordan lage Ravioli: Start med å kjevle ut tynne plater av pastadeigen. Jeg bruker en liten pastamaskin, men dette kan du også gjøre med en kjevle. Pass på at det er litt mel på benken hele tiden så deigen ikke klistrer seg fast. Legg en av platene på benken og fyll med små kuler av kjøttblandingen. Legg kjøttet på den ene siden av pastaplaten så du kan brette den over og dekke hele fyllet. Press ut luften mellom og klistre deigen sammen. Jeg har noen forskjellige ravioli presser, men det går fint å bruke en form, glass eller liknende for å presse ut formen. En ravioli presse gjør at du får et veldig fint utseende, men smaken er like god om du bruker noe annet. Press kanten med gaffel hvis du ikke har raviolipresse. Det viktigste er at kanten er helt tett. Her er link til oppskriften min om hjemmelaget pasta Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!
![Ravioli 2 5](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cf85fbc7e1a58f4d528f5f47cbde58ff)
![Ravioli 2 6](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21f7b85f64b21c0f74537bf6ddaf40fa)
Steg 5
Når du skal gjøre klar retten: Finn frem en stor kjele og fyll med vann. Kok opp vannet og tilsett rikelig med salt. Legg i pastaen og kok i 4 minutter.
![Rav1](https://gladkokken.imgix.net/rav1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8b835eb3f17f6e4de745f2a41e67a12e)
Steg 6
Bland ravioliene med tomatsausen og bland forsiktig så sausen klisteret seg fint til alle bitene. Legg over på en tallerken og strø over litt basilikum og parmesan. Det er også godt med noen dråper god olivenolje. Lykke til .
![Ravioli 2](https://gladkokken.imgix.net/ravioli-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e6cc2a74606f352de74f94402370a74)