Reinsdyrs kebab - Rask og veldig god middag med reinskav.

En deilig kombinasjon av to ulike matkulturer!

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrs kebab

  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk hjertesalat
  • 500 gram frossen reinskav
  • 10 skiver sylteagurk
  • 0,5 stk agurk
  • 2 ss granateplekjerner
  • 250 gram aromasopp
  • 10 stk småtomater
  • 1 stk krydderblanding (se under)
  • 1 stk kebabdressing (se under)
  • smør, salt og pepper
  • nøytral olje

Krydderblanding

  • 1 ts salt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts tørrsennep
  • 1 ts chilipulver

Kebabdressing med tyttebær

  • 2 ss majones
  • 2 ss sæterrømme
  • 1 ss lake fra sylteagurk
  • 2 ss rørte tyttebær
  • 0,5 ts salt
Ingredienser

Reinskav får du kjøpt frossent i omtrent alle butikker. Den har en god smak og er skjært i syltynne skiver. Her har jeg kombinert klassisk kebab med gode norske smaker som passer til reinkjøttet. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i oppskriften.

Steg 1

Dette er en rask middag så jeg kutter og forbereder alt før jeg starter. Sett på ovnen på 180 grader så du er klar til å varme opp pitabrødene. Kutt opp alle grønnsakene.

Reinsdyr kebab 4

Steg 2

Bland sammen kebabdressingen. Husk alltid å smake til siden det kan være forskjell på syrlighet i tyttebær osv.

Reinsdyr kebab 5

Steg 3

Bland sammen krydderblandingen. Det er ulik styrke på forskjellige chilikrydder.

Reinsdyr kebab 6

Steg 4

Kutt opp soppen i skiver og stek på høy varme. Stek først i en tørr panne og når soppen nærmer seg klar tilsetter jeg smør, salt og pepper og blander sammen.

Reinsdyr kebab 7

Steg 5

Stek også reinskavet på høy varme! Når det nærmer seg klart tilsetter jeg krydderblandingen, blander godt og steker 1-2 minutter til. Nå er alt klart for å sette sammen denne deilige reinsdyr kebaben.

Reinsdyr kebab 8

Steg 6

Skjær opp pitabrødet og legg i salat, agurk, sylteagurk, dressing, sopp, reinskav, tomater i den rekkefølgen du selv husker. Jeg liker å avslutte med litt ekstra dressing, granateple og litt litt av de andre ingrediensene. Et godt tips er å servere i en suppeskål/bolle. Dette gjør det lettere å spise og ser ganske så fint ut! I glasset har jeg en iskald Munkholm Bayer. Bayer passer ypperlig til høstens retter og vilt. Her kan du se instruksjonsvideo. Lykke til.

Reinsdyr kebab 11