![](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=cca369cc9693a6e442df3ca54ccd99e5 700w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c83ad403f9b1c75fafde7cdcac9be0ab 800w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f029a8fdc8fb84085a2ec33d4fdede66 900w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=812eda5b3041c6621189945424ab86f8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8694ccd83b5e6422b8e67a5b051f217f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2cabc5eca97eaa39266fb4f3a2e80b6f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=99252aa4fb06d7e9911c4dd387d3db4f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=201be541c203c9c61219e076ac3f26d3 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=560fd151847d44d4ec6f33d09bf5408f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=58fe3c30a019e6405caf441595b35a91 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=cda05bf5eb292c55e1bf4c0d7e794970 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141704_rhvq.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=f1f1233018b0deb545f1352aa7aac3c2 1800w)
Reinsdyrs kebab - Rask og veldig god middag med reinskav.
En deilig kombinasjon av to ulike matkulturer!
Ingredienser
Reinsdyrs kebab
- 4 stk pitabrød
- 1 stk hjertesalat
- 500 gram frossen reinskav
- 10 skiver sylteagurk
- 0,5 stk agurk
- 2 ss granateplekjerner
- 250 gram aromasopp
- 10 stk småtomater
- 1 stk krydderblanding (se under)
- 1 stk kebabdressing (se under)
- smør, salt og pepper
- nøytral olje
Krydderblanding
- 1 ts salt
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts tørrsennep
- 1 ts chilipulver
Kebabdressing med tyttebær
- 2 ss majones
- 2 ss sæterrømme
- 1 ss lake fra sylteagurk
- 2 ss rørte tyttebær
- 0,5 ts salt
Reinskav får du kjøpt frossent i omtrent alle butikker. Den har en god smak og er skjært i syltynne skiver. Her har jeg kombinert klassisk kebab med gode norske smaker som passer til reinkjøttet. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i oppskriften.
Steg 1
Dette er en rask middag så jeg kutter og forbereder alt før jeg starter. Sett på ovnen på 180 grader så du er klar til å varme opp pitabrødene. Kutt opp alle grønnsakene.
![Reinsdyr kebab 4](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6cc5a84bc8ba0ab54c0ec3be814b80cc)
Steg 2
Bland sammen kebabdressingen. Husk alltid å smake til siden det kan være forskjell på syrlighet i tyttebær osv.
![Reinsdyr kebab 5](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d614d3908169dc2b40811d4fbaa8859a)
Steg 3
Bland sammen krydderblandingen. Det er ulik styrke på forskjellige chilikrydder.
![Reinsdyr kebab 6](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5f99143e308933be77e616d20c2435a8)
Steg 4
Kutt opp soppen i skiver og stek på høy varme. Stek først i en tørr panne og når soppen nærmer seg klar tilsetter jeg smør, salt og pepper og blander sammen.
![Reinsdyr kebab 7](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2f7cca826daa27bcf61b5b85e9fa707e)
Steg 5
Stek også reinskavet på høy varme! Når det nærmer seg klart tilsetter jeg krydderblandingen, blander godt og steker 1-2 minutter til. Nå er alt klart for å sette sammen denne deilige reinsdyr kebaben.
![Reinsdyr kebab 8](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=270737c511bbcdcb3fafbb402af5fe83)
Steg 6
Skjær opp pitabrødet og legg i salat, agurk, sylteagurk, dressing, sopp, reinskav, tomater i den rekkefølgen du selv husker. Jeg liker å avslutte med litt ekstra dressing, granateple og litt litt av de andre ingrediensene. Et godt tips er å servere i en suppeskål/bolle. Dette gjør det lettere å spise og ser ganske så fint ut! I glasset har jeg en iskald Munkholm Bayer. Bayer passer ypperlig til høstens retter og vilt. Her kan du se instruksjonsvideo. Lykke til.
![Reinsdyr kebab 11](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-kebab-11_2023-01-02-141718_obov.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f4ed6c5b72a046945a65c42ad6ea6b6)