Reinsdyrs kebab - Rask og veldig god middag med reinskav.
En deilig kombinasjon av to ulike matkulturer!
Ingredienser
Reinsdyrs kebab
- 4 stk pitabrød
- 1 stk hjertesalat
- 500 gram frossen reinskav
- 10 skiver sylteagurk
- 0,5 stk agurk
- 2 ss granateplekjerner
- 250 gram aromasopp
- 10 stk småtomater
- 1 stk krydderblanding (se under)
- 1 stk kebabdressing (se under)
- smør, salt og pepper
- nøytral olje
Krydderblanding
- 1 ts salt
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts tørrsennep
- 1 ts chilipulver
Kebabdressing med tyttebær
- 2 ss majones
- 2 ss sæterrømme
- 1 ss lake fra sylteagurk
- 2 ss rørte tyttebær
- 0,5 ts salt
Reinskav får du kjøpt frossent i omtrent alle butikker. Den har en god smak og er skjært i syltynne skiver. Her har jeg kombinert klassisk kebab med gode norske smaker som passer til reinkjøttet. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i oppskriften.
Steg 1
Dette er en rask middag så jeg kutter og forbereder alt før jeg starter. Sett på ovnen på 180 grader så du er klar til å varme opp pitabrødene. Kutt opp alle grønnsakene.
Steg 2
Bland sammen kebabdressingen. Husk alltid å smake til siden det kan være forskjell på syrlighet i tyttebær osv.
Steg 3
Bland sammen krydderblandingen. Det er ulik styrke på forskjellige chilikrydder.
Steg 4
Kutt opp soppen i skiver og stek på høy varme. Stek først i en tørr panne og når soppen nærmer seg klar tilsetter jeg smør, salt og pepper og blander sammen.
Steg 5
Stek også reinskavet på høy varme! Når det nærmer seg klart tilsetter jeg krydderblandingen, blander godt og steker 1-2 minutter til. Nå er alt klart for å sette sammen denne deilige reinsdyr kebaben.
Steg 6
Skjær opp pitabrødet og legg i salat, agurk, sylteagurk, dressing, sopp, reinskav, tomater i den rekkefølgen du selv husker. Jeg liker å avslutte med litt ekstra dressing, granateple og litt litt av de andre ingrediensene. Et godt tips er å servere i en suppeskål/bolle. Dette gjør det lettere å spise og ser ganske så fint ut! I glasset har jeg en iskald Munkholm Bayer. Bayer passer ypperlig til høstens retter og vilt. Her kan du se instruksjonsvideo. Lykke til.