Skrei med sitronsaus - Denne oppskriften er så god!
Nydelig skrei med deilige tilbehør!
Ingredienser
- 600 gram Skrei loin
- 1 stk sitronsaus (se oppskrift under)
- 1 stk potet og pastinakkpure ( se under)
- 4 stk gulrøtter
- 1 ss honning
- 4 skiver spekeskinke
- 0,2 stk pastinakk til chips
Sitronsaus
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss smør til steking
- 1 stk sitron (skall og saften)
- 2 dl Munkholm radler med sitron
- 100 gram smør
- 2 dl fløte
- Smak til med salt.
Pastinakk og potetpuré
- 500 gram melne poteter
- 2 stk pastinakk
- 6 ss smør
- litt av kokevann
- salt
Når det er sesong for Skrei burde man nyte denne gode råvaren så ofte som mulig. Oppskriften fungerer selvfølgelig veldig godt med torsk også utenom skreisesongen. Nydelig skrei med den syrlige sitronsausen med pastinakk og potetpuré er veldig godt! Det hele toppes med sprø chips av pastinakk, karamelliserte gulrøtter og salt sprøstekt spekeskinke. Denne oppskriften burde du virkelig prøve.
Steg 1
Start med å skrelle potet og pastinakk og kutt i biter. Kok de sammen i usaltet vann til de er møre. Stek spekeskinke til sprø og legg over på bakepapir så ekstra fett renner av. Dette gjør at spekeskinken blir enda sprøere. Stek gulrøtter i smør og litt honning. Pass på at gulrøttene fortsatt har litt tyggemotstand.
Steg 2
Når potetene og pastinakken er møre heller jeg av det meste av vannet og kjører med en blender sammen med smør. Smak til med salt. Du kan selv velge om du ønsker en helt glatt eller litt grovere puré.
Steg 3
Skreibitene krydrer jeg godt med salt og pepper. Legger litt olivenolje på stekebrettet og over fisken. La ligge med salt og pepper i 10 minutter før du setter en i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Fisken trenger 13-16 minutter avhengig av størrelse og er klar når en flaker seg pent og er blank og fin.
Steg 4
For å lage den deilige sitronsausen steker du sjalottløk og revet sitronskall i litt smør. Når løken har blitt myk tilsetter du Munkholm radler med sitron og litt ekstra sitronsaft. Dette ble utrolig godt! Hvis du ikke har Munkholm radler kan du bruke ekstra sitronsaft. La væsken koke litt ned før du tilsetter smør og kremfløte. Rør til en jevn og fin saus og smak til.
Steg 5
Spekeskinken kutter jeg bare i små biter etter den har blitt kald og for å lage pastinakkchips skjærer du noen tynne skiver og steker dem i varm olje.
Steg 6
Nå er det bare å anrette tallerken og servere. Start med å legge litt pastinakk og potetpuré på tallerkenen. Legg på glaserte gulrøtter, skreien, sausen og topp med spekeskinke og pastinakkchips. Til denne retten serverte jeg Munkholm radler med sitron og det var en utrolig god smakskombinasjon.