Rekecoctail ala Gladkokken

Rekecocktail var en stor folkefavoritt på 80 og 90 tallet. Den ble servert i utallige selskaper i mindre eller mer heldige varianter.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram reker
  • 1 pose frosne erter
  • 50 gram smør
  • 10 gram permesan
  • ruccola
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss soya
  • 2 ss ketjap manis
  • 0,5 stk lime
  • koriander
  • 4 ss granateplekjerner
Ingredienser

Jeg synes denne retten fortjener et lite comeback. Rekecocktail er veldig godt og kan gjøres på mange forskjellige måter. Min variant er ganske annerledes enn den klassiske versjonen, men smakene passer ypperlig sammen og her får smaksløkene prøvd seg litt. I tillegg er det jo veldig praktisk med en forrett du kan lage i stand i god tid før gjestene kommer og ha i kjøleskapet.

Steg 1

Start med å pille rekene. Jeg hadde besøk så da passer det perfekt å sette gjestene til denne jobben.

Steg 2

Sett på ovnen på 180 grader. Nå skal du lage parmesanchips. Dette er veldig enkelt, ser fint ut og smaker godt. Ta bakepapir i en langpanne og riv over parmesan. Riv ca halve parmesanen til chips og resten av den skal i ertepuren. Stek brettet med parmesan noen minutter til den har fått en lys gylden farge. Ta ut og avkjøl. Sett på en kjele for å lage ertepure. Kok opp vanne og hell i ertene.

Rekecoc2

Steg 3

Kok i 4 minutter og hell av vannet. Legg ertene i en bolle og tilsett smør og resten av parmesanen. Smak til med salt og pepper. Kjør glatt og press igjennom en fin sil for en helt glatt masse. Fordel i bunn av hvert sitt cocktailglass.

Rekecoc3

Steg 4

Etter du har lagt i ertepure så legger jeg et lag med ruccola. Stikk de litt ned i ertene for da får du litt høyde på retten.

Rekecoc3

Steg 5

Fordel reke i 4 like hauger og legg i hvert sitt glass.

Rekecoc4

Steg 6

Bland sammen finhakket chili, limesaft, soya og ketjap manis. Fordel sausen over rekene. Dette gir en deilig syrlig, salt, sterk og søt smak. Avslutt med granatepler og legg på litt parmesanchips på toppen.

Rekecoc5

Steg 7

Nå er denne moderne rekecocktailen klar. Sett i kjøleskap frem til servering. Lykke til

Reke Front