Lær deg å lage en deilig risotto!
Ingredienser
- 350 gram risottoris
- 1 liter kraft (kylling/grønnsak)
- 4 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 1 ss olivenolje
- 100 gram parmesan
- 30 gram smør
- 6 stk aromasopp
- 100 gram tørket steinsopp
- salt og pepper
- friske urter
Risotto er ikke vanskelig når du først har lært deg noen små triks. I denne oppskriften skal jeg vise hvordan du lager en herlig risotto hjemme. Du kan selvfølgelig bruke samme metode på andre typer risotto. Oppskriften har også en instruksjonsfilm. Hvis jeg får spørsmålet hvilken rett er min favoritt vegetarrett er svaret alltid det samme: Sopprisotto.
Steg 1
Når jeg skal lage risotto passer jeg alltid på å ha alt som skal i risottoen ferdig kuttet/revet og klart. Start med å kutte opp løk/sjalottløk og hvitløk og finn frem en panne til å lage risotto og en til å varme opp kraften.
Steg 2
Start med å tilsette litt olivenolje i pannen sammen med løken og stek blank. Tilsett risen og stek i 1 minutt før du heller i hvitvin. La væsken av vinen koke nesten helt bort før du begynner å spe på med varm kraft. Fra du tilsetter væske i en risotto tar det ca 19-20 minutter før den er ferdig.
Steg 3
Stek soppen i en egen panne og legg tørket steinsopp i lunkent vann. De skal ligge der i 10-15 minutter. Bruk litt av "vannet" fra steinsoppen som kraft i risottoen. Jeg bruker kyllingkraft, men du kan selvfølgelig bruke grønnsakskraft eller soppkraft for en ren vegetarrett.
Steg 4
Spe på med kraft jevnlig og rør ofte når du lager en risotto. Det er viktig at det er igjen litt ekstra kraft i pannene når det nærmer seg 19 minutter. Smak på riskornene at de har perfekt tyggemotstand. Det skal være litt tyggemotstand, men ikke "sitte fast i tennene". Når risen er perfekt skrur du av varmen helt og tilsetter soppen, revet parmesan og smør. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Server risotto rykende varm! Pynt gjerne med litt friske urter. Jeg anbefaler deg å se denne instruksjonsvideoen før du begynner. Lykke til.