Røstipoteter - Stekte strimler av potet

Poteter er så allsidige og passer til det meste

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk kokefaste poteter
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 ss smør
  • salt og pepper
Ingredienser

Røstipotet, på tysk kalt Rösti eller Kartoffelpuffer og på engelsk hash brown, er en matrett laget av poteter som er raspet eller skåret i strimler og deretter presset sammen i en kake, for så å bli stekt. Røstipoteter er veldig godt og mye enklere å lage enn du tror. Du kan gjøre de i stand i god tid før middag og steke de ferdige rett før gjestene kommer. Du kan lage de som små kaker eller som en hel stekepanne og dele i stykker. Den sprø skorpen smaker fantastisk! Røstipoteter ser innbydende og delikate ut på tallerkenen. Jeg lager de store nok at det holder med en per person.

Rosti Ingr

Steg 1

Start med å finhakke sjalottløk. Jeg brukte 3 sjalottløk til 10 poteter. Tilsett en god klump smør i en kjele og tilsett løken. La den småputre noen minutter til løken er blitt myk. Skru av varmen og la den kjøle seg ned. Skrell potetene og finn frem en rive.

Rosti 5

Steg 2

Riv potetene i strimler og press ut så mye væske du klarer med hendene eller i et kjøkkenhåndkle. Tilsett løken og tilsett godt med salt og pepper. Rør godt rundt så løken og smøret fordeler godt med potetene. Når du skal steke Røstipoteter kan du lage små kaker du former med henda, bruke en form eller lage en hel panne. Hvis du lager en hel panne bruker du en tallerken når du skal snu den. Jeg liker best å lage i former. Da får alle samme størrelse og ser litt penere ut. Jeg lager en Røsti pr person.

Rosti 3

Steg 3

Finn frem en stekepanne og stek Potetene til de får en gylden fin farge og snu. Gjør det samme på andre siden.

Rosti 2

Steg 4

Legg de stekte potetene over i en ildfast form. Potetene er jo rå så de trenger en tur i stekovnen for å bli ferdige. Jeg steker de i 15 minutter på 200 grader.

Server sammen med kjøtt, fisk, vilt, kylling. Røsti smaker fantastisk og passer til nesten alt. Lykke til

Rosti 1