Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0236ce0c393e5ee39837d226bed2074f 700w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=623e3abe35c7dd9d7cf13d07cd7c40ca 800w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2f235d6953f1a88b7e6d2eb2fc68c3ab 900w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=44d9c7d45af26cbfcdc87c830d139598 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2075eb8e10bfa3a727ea02af842d17ea 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=531cdb6d5aec210a82bcdce24625257a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f2c6e808341da752b6f89353511a122f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=fc929571d7ed148226d70d2e22999d4b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=37243d9216df7f70a2c14daf18c70ee3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cb4e9a7cd2e95224c61449f115137d6d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ab530dea586dda57876faca9cea85407 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7902e2f9f80390f7451ea55617b4e96c 1800w)
Salmon Crudo - Laks og agurk i en nydelig dressing!
Perfekt å dele eller som en forrett!
Ingredienser
- 1 stk Frøya backloin
- 1 stk agurk
- 2 ss granateple kjerner
- 1 boks Frøya Chili Mayo
- 0,5 stk rød fersk chili
Dressingen
- 1 stk sitron (skall og saft)
- 2 ts dijon sennep
- 2 ss god olivenolje
- 2 ss finhakket kapers
- 1 stk finhakket sjalottløk
- 1 ss finhakket bladpersille
Inspirert av de gode smakene fra områdene rundt middelhavet. Denne deilige og litt syrlige dressingen med kapers, sjalottløk og sitron sender smaksløkene på fest. Den gode chili mayaen bryter litt med det syrlige og kombinasjonen er utrolig god. Sammen med tynne rå skiver av Frøya backloin er dette perfekt. Det er en enkel rett å lage og passer til store fat for deling eller som en deilig liten forrett.
![Salmon crudo](https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=55a92b1fbceaf91df77c77d9df329d2e)
Steg 1
Start med å lage dressingen. Finn frem en bolle og tilsett dijonsennep, sitronskall og saften av sitronen. Finhakk sjalottløk, kapers og bladpersille. Spe på olivenolje og rør godt sammen. Smakene blir enda bedre når den får stått og kose seg litt.
![Salmon crudo 6](https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=76e9fd064c1269a103a5008120986106)
Steg 2
Skjær agurk i tynne skiver og gjør det samme med laksen. Frøya laks har sushikvalitet og kan helt trygt spises rå. Her har jeg brukt backloin som jeg synes passer best til denne retten.
![Salmon crudo 4](https://gladkokken.imgix.net/Salmon-crudo-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=196c148b295e22a442584fcd1309bd3b)
Steg 3
Legg nå agurkene på tallerken eller fatet og legg over skivene med laks. Hell over den gode dressingen og strø over litt granateplekjerner og tynne skiver av chili. Jeg synes det smaker veldig godt med litt Chili Mayo på denne retten for å bryte med den syrlige dressingen. Hvis du ikke vil lage hjemmelaget aioli/majones har Frøya har ferdig Chili Mayo som smaker utrolig godt!!
Nå er det egentlig bare å servere å kose seg med en herlig rett! Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.