Sponset av Frøya Salmon

Salmon Crudo - Laks og agurk i en nydelig dressing!

Perfekt å dele eller som en forrett!

Ingredienser

stort fat
  • 1 stk Frøya backloin
  • 1 stk agurk
  • 2 ss granateple kjerner
  • 1 boks Frøya Chili Mayo
  • 0,5 stk rød fersk chili

Dressingen

  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 2 ts dijon sennep
  • 2 ss god olivenolje
  • 2 ss finhakket kapers
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
Ingredienser

Inspirert av de gode smakene fra områdene rundt middelhavet. Denne deilige og litt syrlige dressingen med kapers, sjalottløk og sitron sender smaksløkene på fest. Den gode chili mayaen bryter litt med det syrlige og kombinasjonen er utrolig god. Sammen med tynne rå skiver av Frøya backloin er dette perfekt. Det er en enkel rett å lage og passer til store fat for deling eller som en deilig liten forrett.

Salmon crudo

Steg 1

Start med å lage dressingen. Finn frem en bolle og tilsett dijonsennep, sitronskall og saften av sitronen. Finhakk sjalottløk, kapers og bladpersille. Spe på olivenolje og rør godt sammen. Smakene blir enda bedre når den får stått og kose seg litt.

Salmon crudo 6

Steg 2

Skjær agurk i tynne skiver og gjør det samme med laksen. Frøya laks har sushikvalitet og kan helt trygt spises rå. Her har jeg brukt backloin som jeg synes passer best til denne retten.

Salmon crudo 4

Steg 3

Legg nå agurkene på tallerken eller fatet og legg over skivene med laks. Hell over den gode dressingen og strø over litt granateplekjerner og tynne skiver av chili. Jeg synes det smaker veldig godt med litt Chili Mayo på denne retten for å bryte med den syrlige dressingen. Hvis du ikke vil lage hjemmelaget aioli/majones har Frøya har ferdig Chili Mayo som smaker utrolig godt!!

Nå er det egentlig bare å servere å kose seg med en herlig rett! Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.