Salsa - Mexicansk salsa til taco og nachos

Hjemmelaget saus gjør tacomiddagen mye bedre!

Ingredienser

stor bolle
  • 4 store tomater av god kvalitet
  • 0,5 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 stk jalapeno chili
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts olivenolje
  • 1 håndfull fersk koriander (hvis du liker)
Ingredienser

Denne salsaen er laget på noen få minutter og smaker langt bedre enn de sausene du får kjøpt fra de store industriprodusentene. I Norge spiser vi masse taco og jeg elsker det selv. Jeg foretrekker å lage hjemmelaget saus når jeg har taco da smakene er friskere, bedre og sunnere.

Salsa

Steg 1

Start med å gjerne skallet fra løk og hvitløk. Riv av stilken på tomatene og chili. Finn frem en kjele og kok opp vann. Legg tomatene, løken, chiliene og hvitløken i det kokende vannet. La koke i ca 2 minutter.

Salsa 2

Steg 2

Ta ut av vannet og legg halvparten i en blender eller bruk en stavmikser. Kjør dette til en jevn masse. Tilsett nå resten av de kokte ingrediensene sammen med limejuice, salt, sukker, koriander og olivenolje.

Salsa 3
Salsa 4
Salsa 5

Steg 3

Bruk nå Blitz funksjonene for å lage en litt grov salsa. Smak til og juster om du ønsker mer salt, lime eller sukker. Server med en gang eller legg i en lufttett beholder i kjøleskapet. Jeg synes smakene blir enda bedre når den får stått litt. Denne har flere dagers holdbarhet i kjøleskap.

Nå kan du nyte og servere en deilig og sunn salsa til tacoen. Lykke til.

Salsa 6