Salsiccia farse - Italiensk krydret kjøttfarse til pølser og mange andre oppskrifter

Salsiccia er en fersk krydret Italiensk pølse!

Ingredienser

kg
  • 1 kg kvernet svinekjøtt (ca 20% fett)
  • 1 dl rødvinseddik
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss paprika
  • 1 ss oregano
  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sennepspulver
  • 1 ts cayennepepper
Ingredienser

Salsiccia er en populær og utrolig god Italiensk fersk pølse. Det er mest vanlig å bruke i pølser, men denne deilige kjøttfarsen brukes i utrolig mange retter. Så i stedet for å kjøpe ferske salsiccia pølser for å klemme ut farsen er det mye lettere å lage din egen farse. Her skal jeg vise deg min enkle og veldig gode oppskrift.

Steg 1

Du kan kverne svinekjøtt selv, men lettest er det å kjøpe dette ferdig hos slakteren eller be din nærbutikk kverne opp til deg. Det er ønskelig at det skal være ca 20% fett. Så du kan bruke svinenakke, ribbe eller liknende stykningsdeler.

Salsiccia 2

Steg 2

Mål opp og bland sammen alle krydderne. Kjør dem i en elektrisk mikser eller knus dem i en morter.

Salsiccia 3
Salsiccia 4

Steg 3

Mos eller finhakk hvitløksfeddene og nå er alt klart for å lage farse. Det er viktig når du lager farse at kjøttet er veldig kaldt og kommer rett fra kjøleskapet. Putt kjøttet sammen med krydderblandingen i kjøkkenmaskinen og kjør til kjøttet begynner å få små tråder og blir litt seig. Legg nå i den ferske hvitløken og bland på medium høy hastighet. Spe på med rødvinseddik litt og litt. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også blande dette sammen med en kjøkkenbolle og bruke hendene.

Salsiccia 5
Salsiccia 6

Steg 4

Når jeg lager farser steker jeg alltid en liten test før jeg sier meg ferdig. Da kan du hvis ønskelig justere litt på kryddermengden for å få det perfekt for deg.

Salsiccia 8

Steg 5

Sett hele farsen dekket av plastfolie i kjøleskapet i minimum 1 time så smakene virkelig får jobbet seg sammen.

Salsiccia 7

Nå er farsen klar for å brukes til Salsiccia pølser, kjøttboller eller til andre Italienske oppskrifter. Dette er også nydelig på pizza! Lykke til Salsiccia har en holdbarhet på 4-5 dager i kjøleskapet og det fungerer utmerket og fryse ned ferdig farse.

Salsiccia