![](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d807b2e440249fa7f396945d72c648ad 700w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d876614947e464827846695e23ebbf20 800w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=7132fb76094d18bead325e2fd2268c94 900w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4185887812231cabf463781a59fcf455 1000w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=ab2884aba403461a10cf858144f03840 1100w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d7ee40553b5d55eaec35834fed85bdf2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=943c96991d3c9225fd69226746ac14e0 1300w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d3e4ea2116a9ea886e3e3ed71c48e40a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4646959e19b9fa0cca044a26487bdc27 1500w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7a4d24fb84aee12eef5b651f6c929c63 1600w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=40458295f5343a66ec222fd76ce46843 1700w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c5f1d078dde5a597856c1792a964d98c 1800w)
Salsiccia farse - Italiensk krydret kjøttfarse til pølser og mange andre oppskrifter
Salsiccia er en fersk krydret Italiensk pølse!
Ingredienser
- 1 kg kvernet svinekjøtt (ca 20% fett)
- 1 dl rødvinseddik
- 5 fedd hvitløk
- 1 ss sukker
- 1 ss salt
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss fennikelfrø
- 1 ss paprika
- 1 ss oregano
- 1 ss chiliflakes
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts cayennepepper
Salsiccia er en populær og utrolig god Italiensk fersk pølse. Det er mest vanlig å bruke i pølser, men denne deilige kjøttfarsen brukes i utrolig mange retter. Så i stedet for å kjøpe ferske salsiccia pølser for å klemme ut farsen er det mye lettere å lage din egen farse. Her skal jeg vise deg min enkle og veldig gode oppskrift.
Steg 1
Du kan kverne svinekjøtt selv, men lettest er det å kjøpe dette ferdig hos slakteren eller be din nærbutikk kverne opp til deg. Det er ønskelig at det skal være ca 20% fett. Så du kan bruke svinenakke, ribbe eller liknende stykningsdeler.
![Salsiccia 2](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=782250c8385acd9ef2d474d7a6576c19)
Steg 2
Mål opp og bland sammen alle krydderne. Kjør dem i en elektrisk mikser eller knus dem i en morter.
![Salsiccia 3](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b4f4a719a25369778da90f4fcaf8963)
![Salsiccia 4](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=886d6ba7c7da5a0f64377a4bac7eb6df)
Steg 3
Mos eller finhakk hvitløksfeddene og nå er alt klart for å lage farse. Det er viktig når du lager farse at kjøttet er veldig kaldt og kommer rett fra kjøleskapet. Putt kjøttet sammen med krydderblandingen i kjøkkenmaskinen og kjør til kjøttet begynner å få små tråder og blir litt seig. Legg nå i den ferske hvitløken og bland på medium høy hastighet. Spe på med rødvinseddik litt og litt. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også blande dette sammen med en kjøkkenbolle og bruke hendene.
![Salsiccia 5](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=af2cda779748730baa82202f855523fe)
![Salsiccia 6](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1af543ff8b549e7556007e9fd87f185c)
Steg 4
Når jeg lager farser steker jeg alltid en liten test før jeg sier meg ferdig. Da kan du hvis ønskelig justere litt på kryddermengden for å få det perfekt for deg.
![Salsiccia 8](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=02f8173eabacf610db2cfdab0a3e3ff5)
Steg 5
Sett hele farsen dekket av plastfolie i kjøleskapet i minimum 1 time så smakene virkelig får jobbet seg sammen.
![Salsiccia 7](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6b7a41e8ad42c9550368b86fbb6ade5a)
Nå er farsen klar for å brukes til Salsiccia pølser, kjøttboller eller til andre Italienske oppskrifter. Dette er også nydelig på pizza! Lykke til Salsiccia har en holdbarhet på 4-5 dager i kjøleskapet og det fungerer utmerket og fryse ned ferdig farse.
![Salsiccia](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7abc77536eadea195ce9a223f32bb702)