Sander´s sommersalat - Middag på barnas premisser
En sommerlig salat med Sander sine favoritter!
Ingredienser
- 2 stk store kyllingbryst
- 250 gram pasta penne
- 1 stk fersk ananas
- 3 stk epler
- 1 stk agurk
- 0,5 boks stenfrie druer
- 100 gram jarlsberg ost
- 1 stk søtpaprika
Sønnen min Sander blir 13 i år og i dag var det han som fikk velge råvarene til dagens middag. Resultatet ble en veldig frisk og god salat uten dressing. Jeg lager mye forskjellig mat hver dag og når sønnen din sier: "Pappa må du lage noe nytt hver eneste dag" så tenkte jeg det var på sin plass at Sander selv fikk bestemme råvarene. Dette er en barnevennlig og frisk salat med masse gode smaker.
Steg 1
Jeg krydrer kyllingen med salt og pepper og steker i litt nøytral olje før jeg setter hele stekepannen inn i ovnen på 160 grader og lar kyllingen steke seg ferdig i ovnen. Når brystene har en kjernetemperatur på 61 grader er de ferdige.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett vann og salt. Dette er en rask rett å lage så det er smart å sette igang å koke pasta så fort som mulig.
Steg 3
Skyll og kutt opp alle grønnsakene og frukten. Kutt alle i forskjellige størrelser og former så blir det litt morsommere å spise. Jeg lagde eplebåter, terninger av ost og ananas osv La gjerne barna være med å kutte og bestemme formen. Involver barna i matlagingen så er det enda mer morsomt å spise maten etterpå.
Steg 4
Når kyllingen har fått hvilt skjærer jeg den i små biter. La pastaen avkjøle seg og ta på litt olivenolje på pastaen så den ikke blir så klissete.
Steg 5
Bland alt i en stor bolle og ta på litt salt og nykvernet pepper. Lag gjerne en stor porsjon for restene er perfekte å ta med i matpakka dagen etter.