![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=df1af18c0f832f3564b33eab45188002 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7de5416450e978d75d5054ae680b960d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0cabde2ba4dcf8ada637f053545300d8 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=faf8a278ec353539fd008f0c0bdd4827 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=235ce2491e501394da2629cb06b73ba7 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=912e1a0d5cd7b69fcd5be1e3282eca90 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=18abd60b53c4abde7b0748e59c9c1302 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=22af9bb947625bcad0cc6b30ba17de01 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=447354e7cefd694308f0e5316dd7137d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7a66cc2495549782d04e64254cf610d2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=3aca60801a4bfa09875ea709727b29ee 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c2de0fb8549954b5f801f1ce3d9995bf 1800w)
Sander´s sommersalat - Middag på barnas premisser
En sommerlig salat med Sander sine favoritter!
Ingredienser
- 2 stk store kyllingbryst
- 250 gram pasta penne
- 1 stk fersk ananas
- 3 stk epler
- 1 stk agurk
- 0,5 boks stenfrie druer
- 100 gram jarlsberg ost
- 1 stk søtpaprika
Sønnen min Sander blir 13 i år og i dag var det han som fikk velge råvarene til dagens middag. Resultatet ble en veldig frisk og god salat uten dressing. Jeg lager mye forskjellig mat hver dag og når sønnen din sier: "Pappa må du lage noe nytt hver eneste dag" så tenkte jeg det var på sin plass at Sander selv fikk bestemme råvarene. Dette er en barnevennlig og frisk salat med masse gode smaker.
![Dsc 0890 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0890-2_180516_202518.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87cad4902bbd13cf42a0119a559df0b3)
Steg 1
Jeg krydrer kyllingen med salt og pepper og steker i litt nøytral olje før jeg setter hele stekepannen inn i ovnen på 160 grader og lar kyllingen steke seg ferdig i ovnen. Når brystene har en kjernetemperatur på 61 grader er de ferdige.
![Dsc 0896](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0896.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=731b5242b0fec5e12acb60599b6bd9a4)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett vann og salt. Dette er en rask rett å lage så det er smart å sette igang å koke pasta så fort som mulig.
![Dsc 0893](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0893.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5ac64e97812b21d837c3649227dbe0fc)
Steg 3
Skyll og kutt opp alle grønnsakene og frukten. Kutt alle i forskjellige størrelser og former så blir det litt morsommere å spise. Jeg lagde eplebåter, terninger av ost og ananas osv La gjerne barna være med å kutte og bestemme formen. Involver barna i matlagingen så er det enda mer morsomt å spise maten etterpå.
![Dsc 0895](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0895.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a90908fa4515826b059c0c9920a9ce26)
![Dsc 0894](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0894.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f2b67793fc33d62899f3acf7727f8c5)
Steg 4
Når kyllingen har fått hvilt skjærer jeg den i små biter. La pastaen avkjøle seg og ta på litt olivenolje på pastaen så den ikke blir så klissete.
![Dsc 0898](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0898_180516_202558.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1835a0eed96af6d4f7ad15d362abfb50)
Steg 5
Bland alt i en stor bolle og ta på litt salt og nykvernet pepper. Lag gjerne en stor porsjon for restene er perfekte å ta med i matpakka dagen etter.
![Dsc 0901](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0901.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c155b15a2634ac32a6ea52a7764bb4e0)